Eskişehir'de sokağa çıkma yasağı getirildi mi? İşte güncel risk haritası...

29.03.2021 - 21:06 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 21:09

Son dakika haberleri... Bir süredir yüksek riskli kategoride değerlendirilen Eskişehir'de sokağa çıkma yasağı getirildi mi? Kovid-19 vakalarının her geçen gün artmasıyla birlikte Kademeli Normalleşme sürecinin Eskişehir ve civardaki illerde sona erip ermeyeceği merak ediliyor. Restoran, kafe ve berber işletmecileri ile toplu taşıma işletmecileri başta olmak üzere; Eskişehir'de yaşayan herkes Kabine Toplantısı kararlarını merakla bekliyor. İşte, Kabine Toplantısı'ndan çıkan kararlar....

Eskişehir'de sokağa çıkma yasağı getirildi mi? İşte güncel risk haritası...

Eskişehir'de sokağa çıkma kısıtlaması geri getirilecek mi? Kovid-19 vakalarının tekrar artışa geçmesiyle birlikte gözler bugün Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde toplanan kabine üyeleri, risk haritası ve diğer detayları değerlendirdi. Buna göre, sokağa çıkma yasağı ve diğer detaylar ele alındı. 1 aydır yüksek riskli il kategorisinde değerlendirilen Eskişehir'de yasakların getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor. Özellikle, hafta sonu yasakları geri getirilecek mi? Bir süredir, cumartesi günü için herhangi bir kısıtlama uygulanmıyordu. Pazar günleri de saat 17:00'ye kadar markete gitmek serbestti. Peki, tedbirler sıkılaştırılacak mı? Hastanelerdeki son durum ne? Eskişehir'de sokağa çıkma yasağı getirildi mi?

Eskişehir'de sokağa çıkma yasağı getirildi mi?

Bugün, yüksek riskli il haritası paylaşıldı. Eskişehir'de yüksek riskli il kategorisinde yer alıyor. Yani, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Eskişehir'de de uygulanacak. Şehirde yaşayan bireylerin son saatlerde en çok merak ettiği konulardan biri sokağa çıkma yasağı. Bir ay öncesine kadar hafta sonu yasağının uygulandığı kent, 1 aydır kademeli normalleşme süreciyle beraber yeni bir dönem yaşıyordu. Ancak, kademeli normalleşme yasağının başlandığı tarihten itibaren vaka sayıları her geçen gün arttı. Öyle ki, hastanelerdeki vakaların artmasından ötürü tekrar sokağa çıkma yasağının getirileceği konuşuluyor.

Türkiye'nin yeni risk haritası

Türkiye'de 58 il yüksek riskli il kategorisine getirilirken; toplam nüfusun yüzde 80'i bu karara dahil edildi. Aralarında Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerin bulunduğu listede; 58 farklı şehir çok yüksek riskli il olarak tanımlandı. Yani, 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Kafe ve restoranlar ne olacak?

"Kırmızı kategorideki illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı cumartesi ve pazar olarak devam edecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek. Kısıtlama olmaksızın. Kapanma saatleri sonrası paket servis hizmeti devam edecektir. Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonu boyunca sokağa çıkma yasağı uygulayacağız. Sadece Ramazan ayında kafe ve restoran işletmeleri paket servis usulü ile çalışacak.

Bu tür işletmelere bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin kapsamında sigorta primi desteğinden faydalanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımıza kişi başı 1.500 TL nakdi ödeme yapacağız."

Senin için hazırladığımız haberler