Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan: Sissoko ve Tanase ile anlaştık!

18.07.2018 - 13:47 | Son Güncellenme: 18.07.2018 - 14:05

Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan: Sissoko ve Tanase ile anlaştık!

Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan, Kırmızı siyahlı takımın transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İzzet Erdoğan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Transferlerde peşinat sıkıntımız yok'

Eskişehirspor'un transfer gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Futbolcuların peşinatı ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bu söylentileri kimler yaratıyor merak ediyorum. Anlaştığımız oyuncuların peşinatı ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. Aldığımız Hakan, Ferhat ya da Kerim ile sıkıntı yaşamadık. Suni gündemler yaratıyorlar. 2 dönemlik bir transferimiz yasağımız vardı. Şu anda transferimiz açık. Transferlere de yoğun bir hızla devam ediyoruz ve takımı hazırlıyoruz ancak maalesef bu tarz haberler çıkıyor. Onlar konuşuyor, biz transferleri yapıyoruz. Cevap vermekten yorulduk. Bu tarz haberlerden etkileniyoruz. Taraftarımız etikleniyor ve sıkıntıya düşüyorlar ancak şunu bilsinler; böyle bir sıkıntımız yok. Transfere devam ediyoruz. İlk hafta maçından önce %90 transferimiz bitmiş olacak. Biraz yavaş gitmek istiyoruz. Söylenen isimlerin yarısından fazlası gündemimizde yok. Maddi sıkıntılar her kulüpte olduğu gibi bizde de var ancak bunları da aşmaya çalışıyoruz. Artık zaman içinde karşılığını göreceğiz"

 

Herve Kage konusu...

"Geçen gün yine haberler çıktı. Mukavelesi olan futbolcular ile ilgili fütursuzca konuşmamız bana göre doğru değil. Şartlar uygun olur ve oyuncu kulübüyle anlaşırsa tabii ki düşünürüz Galip’de Rizespor’un futbolcusu. Biz Rizespor kulübü ile görüştüğümüzde kulüp bize onay verirse futbolcuyla anlaşmak en kolay yol. Biz lisanslı futbolcularla görüşmemizi kulübünün izni olmadan yapmıyoruz. Örnek olarak Kerim Avcı’nın kulübü ile görüştük ve kadromuza kattık. Herve Kage ile görüştük ve belli bir aşamaya geldik. Ancak futbolcunun menajerinin sürekli rakamları arttırması ve dost kulübümüz Adana Demirspor ile karşı karşıya getirmesi başkanımız tarafından hoş karşılanmadı ve bu transfere noktayı koyduk. Yerine başka bir isim aldık. Bugün yarın açıklarız"

 

'Sissoko ile anlaştık'

"Sissoko eski futbolcumuzdu. Onunla da anlaştık, bugün şehre gelecek. Bugün sağlık kontrolünden geçecek. Yarın da toplu bir imza töreni ile resmi imzayı atarız. Sezgin Coşkun bizim eski futbolcumuz ve kaptanlarımızdan. Onunla ilgili tasarruf başkanımızın yetkisinde. Kendisiyle başkanımız görüşüyor. Bir noktaya gelindiğinde zaten deklare eder. Dün mesela federasyon yönetimi bir karar aldı ve bunu gördük. Bu kararı alan herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’de artık bir şeylerin düzelmesi lazım. Yönetim bazındaki insanların bu kadar fütursuzca hareket etmesinden dolayı 10 liralık futbolcunun fiyatı 70 liraya çıkıyor, 70 liralık futbolcunun değeri düşüyor. Menajerleri eleştirmiyorum çünkü onlar ortaya bir ürün koyuyor ve kimse ürünü kötülemez. Futbolcuların piyasa değerlerini yöneticiler yükseltiyor, alçaltıyor veya yok ediyor. Artık dünkü karardan sonra yöneticiler attıkları her imzada sorumluluk altına girecek ve ben inanıyorum ki artık oyuncuların piyasası bu kadar fahiş fiyatlara gelmeyecek. Kaliteli bir yabancı 250 bin Euro’dan başlıyor, 650 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Menajerler bu rakamlarla oynayabiliyor, işleri bu. Önemli olan bizim reel rakamlarımızı belirlememiz ve futbolculara ödememizi bunun üzerinden yapmamız"

'Fatos Bećiraj ile göüşüyoruz'

"İsimleri söylemek çok kolay ancak hayata geçmesi önemli. Bireysel görüşmeler, menajerlerle görüşmeler yaptık. Rakamda anlaşamadıklarımız, kafa yapımızın uymadığı, ortak paydada buluşamadığımız isimler oldu. Bazıları hiç gündeme gelmedi. Bunlar bir süreçtir, çok futbolcu alınır ancak önemli olan lig başladığı zamanki kadro olacak. Elimizdeki liste 40 kişidir, alacağımız ise 12. Başkanımız ve ben transfer politikamızdan taviz vermeden devam ediyoruz. Sedat Şahintürk gündemimizde yoktu demekki Balıkesirspor’a gitti. Günay ile ilgili bir tasarrufumuz var, önümüzdeki günlerde deklare ederiz. Aras Özbiliz ile görüştük ancak oyuncu bu lige gelmeyi düşünmediği için transferi kapattık. Fatih ile ilgili Şenol Hoca’nın raporunu bekliyoruz. Şu anda kamptalar. Şartlar uygun olursa Fatih’e talibiz.Fatos Bećiraj gündemimizde, görüşüyoruz. Son görüşmeyi başkanımız yaptı. Listemizde olan bir futbolcu. Bekliyoruz. Başkanımız İstanbul’da görüşmelere devam ediyor"

 

'Tanase ile prensipte anlaştık'

"Tanase listemizde olan bir futbolcu. Görüşme aşamasındayız. Prensipte anlaştık, imzaları yarın öğleden sonra atabiliriz, şartlar uygun olursa toplu bir imza töreni olacak. Başkanımızın ve camianın büyük kulüplerle bir ilişkisi var ve bir sıkıntısı yok. Bu arz-talep meselesi. Biz başkanımızla bir yön çiziyoruz. O yönde kulüp başkanlarından destek istiyoruz ve sağ olsunlar hiçbir talebimize hayır demediler. Bize destek veriyorlar ve yerimizin Süper Lig olduğunu söylüyorlar. Güzel bir ortam var ve kulüplerle aramızda bir sıkıntı olmaması adına elimizden geleni yapıyoruz. Normalde de Türk futbolunun birbiriyle uğraşmaktan yana sever bir hale gelmesi gerekiyor. Bunu bir spor olarak görüp birbirimize destek olmalıyız"

'Adana Demirspor camiası bizim dost camiamız'

"Adana Demirspor camiası ile bizim camiamız dost bir camiadır. Taraftar gruplarımız da haşır neşir. Bunlar transfer döneminde olur. Bir futbolcu üzerinden iki büyük kulübün karşı karşıya gelmesi hoş bir şey değil. Zaten akil insan olan yöneticiler de bunun böyle olmadığını deklare etti. Bizim Adana Demirspor’a ya da Adana Demirspor’un bize tepkisi yok. Taraftarlar grupları arasında bazı atışmalar olmuş ancak bunlar çok önemli şeyler değil. Biz sadece sürecin hoş olmadığını söyledik. Bu menajerler üzerinden yapılmış bir şey"

Senin için hazırladığımız haberler