Eskişehirspor taraftarından çirkin saldırı !

11.06.2017 - 15:26 | Son Güncellenme: 11.06.2017 - 15:26

Eskişehirspor taraftarından çirkin saldırı !

Antalya’da oynanan Göztepe-Eskişehirspor TFF 1. Lig play-off finalinde stadyumda görevli bir kişi Eskişehirsporlu bir grup tarafından vücuduna kaynar su dökülerek hastanelik edildi.

4 Haziran Pazar günü Antalya'da oynanan ve sahaya atılan patlayıcı ve yanıcı maddeler nedeniyle olaylı geçen Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşanan holigan terörüne bir yenisi daha eklendi. Süper Lig'e çıkacak 3'üncü takımın belirlendiği ve gerek maç öncesi gerekse maç sonrasında yaşanan olaylarda stadyum kantininde görevli bir gencin bazı Eskişehirspor taraftarları tarafından vücuduna kaynar su dökülerek hastanelik olmasına neden oldu.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Şuayip Çiftci'nin vücudunun büyük bölümünde 2'nci derece yanık olduğu ve yaklaşık bir ay hastanede tedavi göreceği öğrenildi.

 

Tepki gösterdiler, sakinleştirmeye çalıştık

Olay, geçtiğimiz hafta TFF 1. Lig play-off finalinin oynandığı Antalya Stadyumu'nda meydana geldi. Daha öncede bir çok maçta arkadaşlarıyla birlikte harçlığını çıkartmak için stadyum kantininde görev yapan Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Şuayip Çiftci, 50 TL yevmiye karşılığında harçlığını çıkarmak için Göztepe-Eşkişehir maçında da görev aldı. Stadyuma taraftarların alınması ile birlikte görevli olduğu büfede satışlara başlayan Çiftci, fiyatları pahalı bulan Eskişehirspor'lu taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Yer yer tartışmaların yaşandığını belirten Çiftci, çay ve suyun 2 TL olmasına tepki gösteren taraftarları 'Biz öğrenciyiz, harçlığımızı çıkarmaya geldik. Bize söylenen fiyatlar üzerinden satış yapıyoruz” diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

 

Sözlü ve fiziki şiddet

Maç başlamadan saatler öncesinde bulunduğu bölümdeki yaklaşık bin 500 civarındaki Eskişehirspor taraftarının sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldıklarını belirten Çiftci, "Daha önce olduğu gibi ek kazanç için maç günü stadyum kantine gittim. Karşılaşmanın başlamasına bir kaç saat kala kapılan açıldı ve taraftarlar stada gelmeye başladı. Bizde arkadaşlarımla beraber görevli olduğumuz büfede satışlara başladık. İnsanlar hemen fiyatları çok buldular. Suyun fiyatlarına itiraz edip ‘Bu su 2 TL’mi olur? Dışarıda 50 kuruş’ dediler. Her şeyin fiyatına tepki gösterdiler. Aldıklarında bile hakaret ettiler, ‘Allah belanızı versin, hakkımız haram olsun’ dediler. Küfür edenlerde oldu. Maç boyunca ortalama bin kişiden tepki gördük. Bizde arkadaşlarımla birlikte kendilenrine anlayışla ve güler yüzle cevap verdik. Öğrenci olduğumuzu ve açık çıkarsa bizden kesileceğini söyledik” dedi.

 

Kaynar kazanı kafasından aşağıya döktüler

Maçın başlamasıyla birlikte karşılaşmanın stresi ve hararetiyle taraftarların daha agresif ve sinirli olduğunu belirten Çiftci, ortamın gerilmesinden korkan bir arkadaşının büfe kepenklerini kapatmaya çalıştığını ve buna tepki göstererek öfkelenen bir grubun kepenkleri kırmaya çalıştığını belirterek, "Kepengin kapanmasına da tepki gösteren taraftarlar arasından bir kişinin bir anda gözü döndü ve bağırıp hakaretler etmeye başladı. Biri bağırınca hepsinin gözü bir anda karardı.

Aralarında ortamı sakinleştirmeye çalışan gerçekten iyi insanlar da vardı. Biri geldi önümdeki plastik kasayı bana doğru itti, ardından çay kazanını kaldırdığını gördüm ve kazanı direkt kafamdan aşağı döktü. İçerisinde yaklaşık 20 litre civarında kaynar su vardı. Can havliyle yere düştüm ve tişörtümü çıkardım. Arkadaşlarım önce lavaboya götürerek vücuduma su döktüler. Ardından ambulansla hastaneye götürdüler" ifadelerini kullandı.

 

Aynaya baktığımda kendimden korktum

Ambulansla hastaneye götürülüp 2’nci derece yanık teşhisiyle tedaviye alınan Şuayip Çiftci'nin yüzünün sol kısmından itibaren boynu, göğüs, karın ve kolunun dirseğe kadar olan bölümü yandı. Kaynar su dolu kazanı son anda fark ettiğini ve harçlığını çıkartmak isterken ölümden döndüğünü belirten Çiftci, kendisinin hastaneye getirildikten sonra taraftarların büfeyi yağmaladığını ve paraları da aldıklarını öğrendiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu ve yaşanan olay nedeniyle en büyük hayallerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi mezuniyet törenine katılamadığını da belirten Çiftci, "Bugün mezuniyetim vardı. Bir öğrencinin en büyük hayalidir. Ancak ben katılamadım. Harçlığımı çıkarmak isterken ölümden döndüm. İlk aynaya baktığımda kendimden korktum. Bilincim yerine gelince herkese ‘İz kalacak mı?’ diye sordum. Endişem bu yönde" şeklinde konuştu.

 

2 ay tedavi görecek

Taraftarlar arasında alkollü olanlar ve madde kullanmış olanların olduğunu belirten Çiftci, ailesiyle birlikte şikayetçi olduklarını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelemeye alındığını belirtti. Göztepe ve Antalyasporlu taraftarların hem telefonla arayarak hem de ziyaretine gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Çiftci, ailesinin Eskişehirspor Kulübü’nü aradığını ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadığını söyledi. Yaklaşık 2 ay hastanede tedavi göreceğini ve vücudunda izler kalma olasılığının yüksek olduğunu belirten Çiftci, "Bana bunu yapan şu an dışarıda mutlu geziyor. Benim her gün burada çektiğim acıyı bilmiyor. Bir an önce onun yakalanmasını istiyorum. Son anda fark ederek kaçmaya çalışmasam gözlerime gelebilirdi yada daha kötü şeyler olabilirdi" dedi.

Eskişehirspor-Göztepe maçından kareler.

Kaynak: Akdeniz Manşet/ Ramazan BOZCA

Senin için hazırladığımız haberler