Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa açıkladı: Günay Güvenç ve Melih Ağa ile anlaştık!

26.07.2018 - 14:20 | Son Güncellenme: 26.07.2018 - 17:20

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa açıkladı: Günay Güvenç ve Melih Ağa ile anlaştık!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Kırmızı - Siyahlı takımın transfer çalışmaları hakkında son gelişmeleri anlattı.

Fuat Çapa, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Günay Güvenç ve Melih Ağa ile anlaştık'


Sezon öncesi kamp çalışmalarından bahseden Fuat Çapa transfer çalışmaları hakkında ise, "Beklediğimizden daha çabuk gelişiyoruz. Maddi olanaklarımız çok fazla çabuk transfer yapmaya müsait değildi. Yönetimin çabası ve başkanımızın coşkusuyla beklediğimizden fazla ismi aramıza kattık. Eksik olan birkaç mevki daha var. Bunlarla ilgili görüşmeler de devam ediyor. Önümüzdeki haftada bu eksikler kapatılır. Stoper, orta saha ve forvete takviyemiz olacak. 12'sinde ligler başlıyor. 18 günlük bir transfer zamanımız daha var. Takımları ve eksiklerimizi görüp tamamlayacağız. Murat Akça transferiyle ilgili şunu söyleyebilirim. Bizim ya da oyuncunun bizi istemesiyle transfer bazen olmuyor. Ortamın sağlıklı bir şekilde gelişmesi gerekiyor. Günay Güvenç sağlık kontrolünün ardından imza atacak ve kampa dahil olacak. Melih Ağa ile anlaşıldı. Ön protokol de imzalandı. Sağlık kontrolünden geçecek ve transfer tamamlanmış olacak" dedi.

Karim ve Ahmet Arslan'ın durumu belirsiz...


Atabey Çiçek, Karim ve Ahmet Arslan'ın transferi konusunda ise Çapa, "Atabey Çiçek’i Süper Lig’de ilk oynatan bendim. Kendisiyle 1 ay önce görüştüğüm zaman Başakşehir’le kampa gideceğini ve kamp dönüşü durumum netleşirse Eskişehirspor’u düşünürüm demişti. Biz de bunu yönetime ilettik. Artık süreç futbolcu, yönetim ve Başakşehir yönetimi arasında gelişiyor. Biz oyuncuyu istiyoruz ancak futbolcunun ve Başakşehir’in de istemesi lazım. Şartların da Eskişehirspor’a uyması gerekiyor. Karim ile devam etmeye karar verirsek ileriye dönük bir yatırım olacak. Şu anda lig için aradığımız bir forvet değil. Kampa dahil ettiğimiz zaman da bunun bilinciyle hareket ettik. Genelde Afrika’dan gelen oyuncular bireysel anlamda yetenekli oluyor ancak ligimize adapte olmaları için sürece ihtiyaçları oluyor. Yönetimimize rapor verdik, menajeri ile de bir görüşme yapıldı. Alternatif olarak bir ya da 2 santrafor daha alacağız. Ahmet Arslan gelecek ya da gelmeyecek dersek doğru olmaz. Türkiye'ye adapte olması da kolay olmuyor. Ailesiyle görüşüp bir karar vereceğini söyledi. Biz de o kararı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni transferler hakkında bilgiler veren Fuat Çapa sözlerini şu şekilde tamamladı:


'Emre Can, Kerim'le rekabet içerisinde olacak'

"Issah Süper Lig ve Fransa Ligi deneyimi olan bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’nin yaşadığı sıkıntıyı o da yaşadı. Yaptığımız idmanlarda bunu üstünden atamadığını görüyoruz. Tekrar özgüvenin kazandırabilirsek bize çok şey katacak. Emre Can Atilla yetenekli bir oyuncu. Oynadığı pozisyonda Kerim ile rekabet içerisine girecek"

Altyapı hakkında sözleri...

"Altyapıdan 10 oyuncu kadromuzda. Geçtiğimiz sezon U21 ya da başka takımlarda kiralık oyuncular var. Birkaçıyla devam edeceğiz. İçlerinde öne çıkan oyuncular var, üzerlerinde biraz daha duracağız. Onları inşallah önce Eskişehirspor, sonra Türk futboluna kazandıracağız. Onlara güvenmek zorundayız. Geçtiğimiz sezon oyuncuların rekabet edeceği bir ortam yoktu. Eskişehirspor’un kısıtlı bir kadrosu vardı. Bedirhan ligi taşıyan 13-14 oyuncudan birisiydi. Bu sezon hedefler değişik, oyuncu sayısı ve rekabet ortamı yüksek. Bu rekabet ortamında istek ve arzu olarak ne kadar olduklarını gösterecekler. Moral ve motivasyonlarını kaybetmezlerse Eskişehirspor, Türk futbolu ve kendileri kazanmış olur. Geçtiğimiz sezonki ben nasıl olsa oynarım düşüncesinden uzaklaşmaları lazım"

'Transferler başkan ve yönetimin başarısı'


"Bizim istediğimiz transferler %100 gerçekleştirmemiz söz konusu değil. Alabileceğimiz ve bize katkı sağlayacak oyunculara yönlendik. Yapmış olduğumuz transferler Eskişehirspor yönetimi ve başkanının başarısıdır. Bulunduğumuz şartları göz önünde bulundurursak başka bir yönetimin, başkanın bu transferleri yapma şansı çok az. Bunu ancak Eskişehirspor yönetimi ve başkanı gerçekleştirebilir. Takdir etmek gerek"

'Eskişehirspor'un her zaman hedefi şampiyonluk olmuştur'


"Bu kadro bizi hedefe taşısın diye oluşturuldu. Eskişehirspor lige renk katıyor. Hangi ligde olursa olsun hedefi olmuştur. Biz hedefimize ulaşacağız. Bundan şüphemiz yok. Herkes bunun bilinci altında. Stoper, santrafor ve orta saha alıp lige başlayacağız. Konyaspor ile maç yapmamız için iki tarafın da isteği olduğunu biliyorum. Yönetimler de görüşüyor. Bugün yarın netleşir"

Senin için hazırladığımız haberler