Eskişehirspor camiası toplantıda buluştu! İşte eski başkanların ortak görüşü!

01.12.2017 - 21:07 | Son Güncellenme: 01.12.2017 - 21:07

Eskişehirspor’da buhranlı dönem devam ediyor. Özellikle mali anlamda ciddi problemlerle karşı karşıya kalan TFF 1. Lig ekibi, düzlüğe çıkabilmek için tüm şartları seferber etme kararı aldı. Camia kenetlendi ve çıkış yolu için üst üste toplantılar gerçekleştirildi.

Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ayhan Taşçı, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtladı. Taşçı, Eskişehirspor’un eski başkanlarının bir araya geldiği son toplantıdaki detayları anlattı. Ayhan Taşçı’nın Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Kulüp bu noktaya nasıl geldi?

“Maddi sıkıntılar, Eskişehirspor’un yakasına adeta bir kena gibi yapıştı. Bu sadece Eskişehirspor’un değil, Türkiye’deki tüm kulüplerin sorunu. Eskişehirspor’un üstündeki ölü toprağını kaldırmak için özellikle taraftarlar ellerinden geleni yaptılar. Tüm taraftar grupları ellerinden geleni yapmaya da devam ediyor. Yeni bir oluşumla Eskişehirspor’un toparlanacağını düşünüyorum.”

Yönetim neden göreve devam etmek istemiyor?

Başkan Sinan Özeçoğlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. Geldikleri günden itibaren çaba gösterdiler. Şehrin dinamiklerinden yeterli destek bulunamadı. Kongre yapıldı, çoğunluk sağlanamadı ve ötelendi. Özeçoğlu ve yönetimi bir kan değişimi için çekilmek istedi. Eskişehirspor için 184 milyon Liralık bir borçtan söz ediliyor. TFF gelirleri, Süper Lig ile kıyaslanamaz. Arada ciddi bir fark var. 34 maçı da kazansanız, kasanıza girecek para belli. Eskişehirspor’un bir geliri yok. Taraftarların gücüyle bu takım yürümeye çalışıyor. Yönetimler, yeni arkadaşlar gelsin ve birşeyler yapsın diye görevi bırakmak istiyor. Durum bu.

“Kayyum lafını artık kimse konuşmuyor”

Eski Başkan Halil Ünal da Özeçoğlu da sernezişte bulundu. Eskişehirspor adına sevindirici bazı gelişmeler oldu. Eskişehirspor tarihinde bir ilk yaşandı ve geçmişten günümüze kadar görev yapmış isimler oradaydı. Camia kenetlendi. Bu birliktelik içinde ağabeylik yapmaya çalışan Ali Eldem de oradaydı. Yeni toplantıda, “Eskişehirspor’u nasıl kurtarırız, eski günlerine kavuşturuz” düşüncesini ortaya koydular. Artık kimse kayyum lafını konuşmuyor. Eskişehirspor büyük bir camia ve kayyuma kalması söz konusu değil.

Özeçoğlu devam etsin isteniyor ama…

Eski başkanların da ortak görüşü; Sinan Özeçoğlu’nun devam etmesi yönünde. Devam ederse her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Sayın Özeçoğlu kararsız. Kongre süreci ötelendi. Kimin başkan olacağı fark etmez. Güçlü bir yönetimle kısa, orta ve uzun vadede mükemmel bir yönetim oluşturacaklar diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler