Ziya Doğan: Eskişehirspor'un 5 şampiyonluğu elinden alındı!

Feride Kara
07.01.2022 - 14:14 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 17:18

Beşiktaş'ın efsanelerinden Ziya Doğan, "Eskiden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor. Eskişehirspor'un 5 şampiyonluğu elinden alınmıştır" dedi.

Ziya Doğan: Eskişehirspor'un 5 şampiyonluğu elinden alındı!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın efsanelerinden teknik direktör Ziya Doğan'dan Eskişehirspor için çarpıcı bir yorum geldi. Doğan, iki gün önce D-Smart 77. kanalda Bol’ca Futbol programında çarpıcı bir açıklama yaptı. Anadolu gazetesinin haberine göre Doğan, “Eskiden 'büyükler' gerçekten korunurdu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor korunurdu. Çok eskilere döndüğümüz zaman Eskişehirspor'un 5 şampiyonluğu elinden alınmıştır” iddiasında bulundu.

'Göztepe de 2-3 kez şampiyon olurdu'

Futbol oynadığı dönemlerde hakemlerin verdiği tuhaf kararlara örnek veren Ziya Doğan, “Ceza sahasının dışında düşen futbolcu için penaltı kararlarının çıktığını gördüm. Şimdi VAR diye bir nimet çıktı da Anadolu takımları üst sıralarda yer alabiliyor. Göztepe en az 2-3 kere şampiyon olurdu. Televizyon o zaman pozisyonları 'Teknik arıza nedeniyle gösteremiyoruz' deyip geçiyorlardı. VAR o zaman olsaydı Eskişehirspor 5 kere şampiyon olmuştu" dedi.

Ziya attı Beşiktaş şampiyon oldu, Eskişehir küme düştü

Beşiktaş, 1981-82 sezonunun son haftasında Eskişehirspor'u Ziya Doğan'ın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek şampiyon olmuştu. Siyah beyazlılar tam 15 yıl sonra yeniden şampiyon olurken Eskişehirspor ise küme düşmüştü. Büyük bir gerilime sahne olan maçta olaylar çıkmış, saha karışmıştı.

Eskişehirspor bugün can çekişiyor

Öte yandan Türk futbolunun temel taşlarından biri olan Eskişehirspor Kulübü, göz göre göre yok oluyor. Başkan Mehmet Şimşek, iki gün önce sosyal medya hesabından "Danayancak gücümüz kalmadı" diyerek adeta çığlık attık. Kulüp eski borçları nedeniyle bir türlü belini doğrultamıyor. 40 milyon borç ödendi ama yetmedi. Anadolu gazetesinin haberine göre, şehrin önde gelen iş insanları kulübe destek olmuyor. Yönetim 6 ay içerisinde 40 milyon lira borç eritse de düze çıkmaya yetmedi. Açılan bağış kampanyasına ise en büyük destek iş insanlarından değil, taraftardan geldi. Bu durum da taraftarların büyük tepkisini çekiyor. Taraftarların isyanına hak veren başkan Mehmet Şimşek de, attığı tweet'lerde "Bizim de direnecek gücümüz kalmadı. Bir avuç taraftar, dağ gibi bırakılmış borçlar, dosyalar... Olan kendini büyük sanan bu küçük şehrin markasına oluyor. Eskişehirspor, Eskişehir halkınındır. Markana sahip çık” diye yazdı.

Trabzonspor borcunu ötelemedi

Taraftarlar, özellikle Trabzonspor'a olan borcu ödemek için www.dosyakapat.com adıyla bir internet sitesi açtı. Buradan toplanan bağışlarla kulübün transfer yasağının kaldırılması hedefleniyor. Ancak bugüne kadar istenilen tutarlara ulaşılmış değil. Trabzonspor, Erkan Zengin transfer sürecine ait 300 bin Euro'luk borcun baki kalması şartıyla imza isteyen Eskişehirspor'a yönetim kurulu kararıyla ret cevabı vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler