Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu Açıklama Yaptı

Akın Ungan
15.04.2022 - 15:07 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 17:01

Galatasaray'da başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Domenec Torrent, Fatih Terim, Burak Yılmaz, Burak Elmas, Florya ve Kemerburgaz'a dair açıklama yaptı. İşte detaylar.

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmemesi üzerine seçime giden Galatasaray'da, Metin Öztürk'ün karşısına başkan adayı olarak çıkan Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Eşref Hamamcıoğlu, teknik direktör seçimi, Domenec Torrent'in geleceği, Florya ve Kemerburgaz'da yapılması planlananlar hakkında konuştu. İşte tüm detaylar...

"Bu durum bizi korkutmuyor"

Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'a şu şekilde açıklama yaptı: "Benim Galatasaray'a ilgim sadece seçimlerde aday olarak olmadı. 35-40 yıldır camiada aktif birisiyim. Sonuç olarak biz hazırız. Süre kısıtlı olmasına rağmen bu bizde endişe uyandırmıyor. Galatasaray'ın sorunlarını biliyoruz. Özetle bu durum bizi korkutmuyor."

"Teknik ekip başarılı olamadı"

"Galatasaray çok önemli bir seçime hazırlanıyor. Kısa, orta ve uzun vadede projelerimiz var. Cenk Ergün bizim yönetimimizde profesyonel olarak kulübümüze hizmet edecek kişilerden birisi. Galatasaray'da önemli olan kurumsallıktır. Galatasaray'da mevcut çalışanların sözleşmelerini inceleyeceğiz. Şu andaki durumda teknik ekip başarılı olamadı. Orta ve uzun vadede planlarımızı yapıyoruz. Altyapıya da yöneleceğiz."

"Okan Buruk konusunda bir gelişme yok"

"Yıl sonunu bir görelim. Torrent konusunu da şeffaf bir şekilde değerlendireceğiz. Okan Buruk konusunda bir gelişme yok. Sportif direktör, teknik direktörlük konusunda önerilerini getirecek, yönetim olarak karar vereceğiz. Biz hiçbir teknik adamla temasa geçmedik. Biz seçimi kazanmadan herhangi bir isimle iletişim kurmayı doğru bulmuyoruz."

"Seçimin iptali söz konusu değil"

"Şu anda seçimin iptali söz konusu değil. 30 Nisan'da talihsiz bir seçim günü. Ramazan Bayramı öncesinde son hafta sonu, bundan dolayı katılım az olabilir. 3000 - 3500 civarında katılım bekliyoruz. Her Galatasaraylı'nın görevi, seçimde gelip oy kullanmaktır. Kime oy vereceklerse versinler ama gelip oy kullansınlar."

"Geçen seçimi 40 oyla kaybettik"

"Geçen seçimi 40 oyla kaybettik. Bazı tercihlerimi kontrol ettik. Seçim çalışmalarımızı ofisten sürdürüyoruz. Ofise gelen arkadaşlarımız oluyor, onlara hedeflerimizi anlatıyoruz. Hem kulüpte hem de çalışma hayatında işinde uzman arkadaşlarımız var. Destek gruplarımız var. Mali konular ve üyelerle iletişimde arkadaşlarımız var."

"Metin Öztürk'e karşı bir adım öndeyiz"

"Dibe vurmuş Galatasaray'da umutlu bir şekilde yola çıktık. Umutluyuz ve inançlıyız. Sayın Öztürk ve ekibinde önemli kişiler var. Şu anda rekabet var ama asla bu rekabet küskünlüklere dönmez. Seçimden sonra arkadaşlığımız devam eder. Seçimde Metin Öztürk'e karşı bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum."

"Burak Yılmaz konusu gündemde yok"

"Galatasaray'da başkan, futbolcu transferiyle birebir ilgilenmemeli. Şu anda Burak Yılmaz konusu gündemde yok. Burak Yılmaz konusunda benden cevap alamazsınız. (Gülerek) Galatasaray'da mevcut profesyoneller transfer önerisi yapar, başkan da değerlendirir."

"Danışman sıfatıyla Fatih hocadan fikir alırız"

"Fatih hoca uzun yıllar hizmet etti. Fatih hoca, Galatasaray'ın kurumsal hafızasıdır. İhtiyaç duyulması halinde danışman sıfatıyla Fatih hocadan fikir alırız. Luis Campos ile Fatih Terim'i mukayese etmek doğru olmaz. Campos Galatasaraylı değil ama Fatih Terim Galatasaraylı."

"Yabancı teknik adamla çalışmak isteriz"

"Jupp Derwall döneminde olduğu gibi bir devrim yapmak istiyoruz. Savaşma ruhu olan, Galatasaray'a yakışan ve Galatasaray'ı başarıya ulaştırabilecek bir yabancı teknik adamla çalışmak isteriz. Aynı zamanda yine yurt dışı eğitimi almış yardımcı antrenörler olmasını isteriz."

"Bizim ekibimiz gelseydi bu kadar para harcanmazdı"

"İlk yapacağımız iş ödemeleri ertelemek ve Bankalar Birliği çerçevesinde ödemeleri yapmak. Sponsorluk konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yönetimimiz itibarlı insanlardan oluşuyor. Galatasaray'ın kurtuluşu kaynak yaratmaktan geçer. Kısıtlı kaynaklarımızı doğru kullanmamız lazım. Galatasaray ligi 13. ya da 14. bitirecek ama harcanan para 25-30 milyon Euro, bizim ekibimiz gelseydi bu kadar para harcanmazdı."

"Burak Elmas bu kararları kasten almadı ki"

"İş yapılan yerde hata da olur. Hata tabii ki olacak. Burak Elmas ve ekibi bu kararları kasten almadılar ki... Konjektür bunu gerektiriyordu. Önemli olan bu kötü durumdan ders çıkarmak. Galatasaray kendi yıldızlarını yaratmak zorundadır."

"Üç tane gayrimankul birbirine bağlantılı"

"Üç tane gayrimankul birbirine bağlantılı. Florya, Ada ve Kemerburgaz. Florya'da projenin başlaması lazım. Bu projedeki gelirler Galatasaray'ın borcunu bitirmez ama zayıflatır. Borcun azalması ise yeni kredilere ödenek sağlar."

"Mecidiyeköy'deki binanın kiralanması çok zor"

"Bundan önceki seçimlerde söylediğimiz şeylerin arkasındayız. Mecidiyeköy'deki binanın kiralanması çok zor. Hastane ya da öğrenci yurdu olması söz konusuydu şu anda bu durumda koranavirüs şartlarında çok zor. Benim şahsi kanaatim binanın ederine Genel Kurul'un onayını alarak satılması olacaktır."

"Bu dedikodular vız gelir tırıs gider"

"Bu dedikodunun hangi kaynaktan geldiği çok önemli. Galatasaray'da erken seçim bir alışkanlık olmamalı. Sosyal medyadan bu tarz dedikodu yapanlar Genel Kurul'a katılıp, görüşlerini dile getirmeli. Galatasaray gerçeklerle yüzleşmek zorunda, Galatasaray kendi kaynaklarını yaratmak zorunda. Bizim için bu dedikodular vız gelir tırıs gider."

"Popülist söylemlerde bulunabilirim"

"Biz ekip olarak çok güçlüyüz. Kendi kaynaklarıyla mücadele eden, itibarlı bir futbol takımı yapacağız. Ben çok rahat popülist söylemlerde bulunabilirim. Ama eldeki imkanlarımız çok önemli. Şunu söyleyebilirim; hedefimiz her zaman şampiyonluk olacaktır."

"Galatasaray Lisesi mezunu olmamın emeği yadsınamaz"

"Bu ayrışma doğru değil. Benim liseli dostlarım olduğu kadar, iş insanı dostlarım da var. Her kesimden destek alacağımı düşünüyorum. Evet ben Galatasaray Lisesi mezunuyum, böyle bir ayrım yapmak doğru değil. Ben her şeyden önce Galatasaraylıyım. İş hayatımda başarılıysam bunu da hiç kimse inkar edemez, Galatasaray Lisesi mezunu olmamın emeği yadsınamaz."

"Dursun Özbek ve Ünal Aysal beni destekleyecekler"

"Çatı adayı konusunda bir görüşmemiz olmadı. Dursun Özbek ve Ünal Aysal bu seçimde beni destekleyecekler. Galatasaray'ın birleşmeye ihtiyacı var. Bu iki başkanımızın destek vermesi bu konuda önemli. Herkesin egosunu bir kenara koyması lazım. Şu anda 250-260 milyon dolar civarında bir borç olduğunu söyleyebilirim."

"Arda Turan kararını teknik ekip verir"

"Arda Turan için şu anda bir şey diyemem. Seçimi kazanırsak bu konuda kararı teknik ekibimiz verir."

İlgini Çekebilir
Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk, Nuri Şahin konusuna isyan etti
Habere Git

"TFF'de her zaman Galatasaraylı bir başkan olmasını isterim"

"TFF'de her zaman Galatasaraylı bir başkan olmasını isterim. Burak Elmas'ın aday olma konusunu ilk kez sizden duydum. Böyle bir durum olursa bir Galatasaraylı'nın federasyonda olmasını isterim."

Senin için hazırladığımız haberler