Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'a konuşmuştu! Başkanlık sözleri...

12.03.2019 - 15:25 | Son Güncellenme: 24.03.2019 - 16:51

Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'a konuşmuştu! Başkanlık sözleri...

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'nın kendisini başkan adayı olarak göstermesi konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Hamamcıoğlu, "Sayın Kıraç'ın beyanatını sosyal medyadan okudum. Kendi fikrini ifade etmiş; fakat beni ikna etme konusunda bir çalışma yok. Kendisi camianın çok değerli bir ismidir. Şu anda Galatasaray'da seçim zamanı değil, kulübümüzde başkanlar atama yoluyla değil; fikri ve vicdanı hür genel kurulu tarafından seçilir. Şu anda genel kurulunu seçtiği bir yönetimimiz var. Divan Kurulu başkanı olarak, ben tüzüğün bize verdiği yetkileri, yazılı ve yazılı olmayan kuralları göz önüne alarak kulübümüzün yönetilmesine göz kulak oluyoruz. Dolayısıyla ismimin seçim spekülasyonlarının dışında tutulmasını arzu ederim" dedi.  

"Camianın grev vermesi gerekir"

Tüzükte gösterilen şartlara uygun her üyenin Galatasaray'da başkan adayı olabileceğini ve bunu isteyebileceğini belirten Hamamcıoğlu, "Camiaya şu anda bana Divan Başkanlığı görevini verdi. Daha önce yönetim kurulu üyeliği görevi vermişti. Onu yaptım. Galatasaray'ın diğer kulüplerden farkı, görev verilirse bunu layıkıyla yapmaya gayret etmesidir. Camia böyle bir görevi seçim zamanında verirse, en iyisini yapmaya gayret ederiz" şeklinde konuştu. 

İbra meselesi

23 Mart'taki Mali ve İdari Genel Kurulu (Dün yapıldı ve Cengiz ibra edilmedi) için de konuşan Hamamcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

Hamamcıoğlu: "Kararı Genel Kurul verecektir"

Her zaman olduğu gibi her genel kurul üyelerini fikirlerini hür biçimde ifade edeceği bir genel kurul olacaktır. Çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yönetimin ibra edilip, edilmeme konusuna genel kurulu karar verecektir. 

Tüzüğümüz ve medeni kanunda bunların şartları açıktır. Biz divan kurulu olarak oy kullanmayacağız. İbra konusu tamamen genel kurulun hür iradesindedir" 

Senin için hazırladığımız haberler