Eşref Hamamcıoğlu'ndan başkanlık açıklaması!

11.11.2019 - 19:16 | Son Güncellenme: 11.11.2019 - 16:22

Eşref Hamamcıoğlu'ndan başkanlık açıklaması!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair çok önemli açıklamalar yaptı. Hamamcıoğlu, Galatasaray’da başkanlığa aday olup olmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Eşref Hamamcıoğlu başkanlığa aday olacak mı? 

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’a konuşan Eşref Hamamcıoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Eşref Hamamcıoğlu: ”Albayrak ve Günay seçime girebilecek”

Mahkeme kararı gereği Galatasaray’da davacı olarak görülen Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günay aday olabiliyor. Hukukçular ayrıntıları ortaya koyacaklardır. Daha önce de söylemiştik. Davacı olmayan yöneticiler, seçimde yer alamayacaklar. Albayrak ve Günay tedbirin durdurulması kararını aldılar ve seçimde yer alabilecekler. Galatasaray bu şekilde seçime gidecek.

Eşref Hamamcıoğlu: ”Yönetime yaptığımız çağrının ne kadar doğru olduğunu gördük”

Daha önce Sayın Mustafa Cengiz’e seçim yapın demiştik. Yönetime yaptığımız çağrının ne kadar doğru olduğu ortada. Biz birleştirici özelliğimizi ön plana çıkarmalıyız. Bu anlayış içindeyiz. Divan Kurulu bu özelliğini her zaman gösterecektir.

Eşref Hamamcıoğlu başkanlığa aday olacak mı?

Benim ağzımdan başkan adayıyım diye bir söz çıkmadı. Biz özverili bir şekilde çalışıyoruz. Ama önümüzdeki günler ne gösterir bilemiyorum. Yönetim Kurulu toplantısı var. Ona da bakacağız. Benim ağzımdan başkanlığa adaylık konusunda bir açıklama olmadı. Durumu tabi ki değerlendiririz.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne 'Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1992-2012 yılları arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve merhum Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002 döneminde Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde Muhasip üye olarak çalışmıştır. Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler