Esteban'ın sözleri Yanal'ı çıldırttı: "Oynamazsa oynamasın"

24.09.2017 - 09:26 | Son Güncellenme: 24.09.2017 - 09:26

Akdeniz temsilcisi karşısındaki hezimetin ardından Yanal’ın, Başkan Muharrem Usta dışında destekçisi kalmadı. Trabzonsporlu yöneticiler, tecrübeli hocanın bir an önce takımdan gönderilmesini isterken Muharrem Usta, şimdilik Ersun Yanal’ın arkasında duruyor.

 

Alanyaspor maçının ikinci yarısında oyuna devam edemeyen Esteban’ın herhangi bir sakatlığının olmadığı öğrenildi. Vagner Love’dan yediği gol sebebiyle arkadaşlarından tepki gören Kosta Rikalı file bekçisinin, ikinci yarıda sahaya çıkmak istemediği belirtildi.

Ersun Yanal, karşılaşmanın hemen ardından Başkan Muharrem Usta ile görüştü. Oyuncularını hedef tahtasına oturtan 55 yaşındaki teknik adam, “Devre arasında onları uyardım. Ancak onlar idmana çıkar gibi sahaya çıktılar ve ciddiyet göstermediler” dedi.

Akdeniz temsilcisi karşısındaki hezimetin ardından Yanal’ın, Başkan Muharrem Usta dışında destekçisi kalmadı. Trabzonsporlu yöneticiler, tecrübeli hocanın bir an önce takımdan gönderilmesini isterken Muharrem Usta, şimdilik Ersun Yanal’ın arkasında duruyor.

Taraftarının desteğiyle beraber Alanyaspor karşılaşmasına hızlı başlayan ve maçın henüz 32. dakikasında 3-0 öne geçerek müthiş bir hava yakalayan Trabzonspor, ilk yarının uzatma dakikalarında Vagner Love’ın ağları sarsmasıyla soyunma odasına 3-1 önde gitmişti. Bordo-Mavililer için her şey yolunda giderken, teknik direktör Ersun Yanal ikinci yarıya Esteban-Uğur değişikliği ile başlamış ve kimse ne olduğunu anlamamıştı. Maçın ardından bu değişiklikle ilgili konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Esteban maç içerisinde başının döndüğünü ve birkaç kez fenalaştığını söyledi. Biz de oyundan aldık” demişti ancak FANATİK gerçeği ortaya çıkardı. 

Esteban oynamak istemedi

İlk yarının son anlarında dar açıdan basit bir gol yiyen 28 yaşındaki kaleciye soyunma odasında takım arkadaşları tepki gösterdi. Bu tepkiler sonrasında morali bir hayli bozulan Kosta Rikalı eldiven yardımcı antrenöre oynamak istemediğini dile getirdi. Yardımcı antrenör de bu durumu Yanal’a iletti. Tecrübeli teknik adam ise “Bu nasıl profesyonellik. Oynamazsa oynamasın. Uğurcan’a söyle hazırlansın. İkinci yarıda o oynayacak” dedi ve değişikliği gerçekleştirdi.

Yanal, oyuncularını suçladı

Maçın son düdüğüyle beraber çok sinirli olduğu görülen teknik direktör Ersun Yanal, vakit kaybetmeden Başkan Muharrem Usta ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Usta’ya karşı oyuncularını suçlayan ifadeler kullanan 55 yaşındaki teknik adam, “Devre arasına 3-1’lik skorla girdik ancak ben rehavete kapılmamamız gerektiğini söyledim. Bir gol daha yememiz takdirde maçın tehlikeye girebileceğini oyuncularıma anlattım. Ancak onlar idmana çıkar gibi sahaya çıktılar ve mücadelede ciddiyet göstermediler” dedi. Başkan Muharrem Usta ise Trabzonspor camiasının böyle sonuçlara alışık olmadığını ve bir daha bu tarz bir sonuç istemediğini Yanal’a iletti.

Fatura hocaya kesildi

Yıldızlarla dolu bir kadroyla sezona giren Bordo-Mavililer’de yönetim, Alanyaspor maçının ardından Ersun Yanal’a tepki gösterdi. Sezon başından bu yana başarılı çalıştırıcının arkasında duran yöneticiler, artık bir an önce Yanal’ın takımdan ayrılması gerektiği fikrinde buluştu. 

Alınacak sonuçlar önemli

Ancak Başkan Muharrem Usta, 4-3’lük hezimete rağmen tecrübeli hocanın arkasında durmayı tercih etti. 55 yaşındaki teknik adamın ilerleyen haftalarda alacağı sonuçlara göre kaderi belli olacak. 

 

Senin için hazırladığımız haberler