Etebo’nun stili Terim’e uygun mu?

08.09.2020 - 13:04 | Son Güncellenme: 08.09.2020 - 13:07

Son dakika transfer haberleri… Galatasaray’ın yeni orta sahası Oghenekaro Etebo’nun güçlü ve zayıf yönleri haberimizde. Etebo hangi pozisyonlarda forma giyebiliyor, son dönem performansı nasıl) İşte Cimbom’un yeni transferi Etebo kariyeri ile ilgili bilgiler…

Etebo’nun stili Terim’e uygun mu?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’ın yeni orta sahası Etebo’nun performansı ve takıma oturup oturmayacağı merakla bekleniyor.

Galatasaray yaz boyunca beklemen orta saha transferini nihayet gerçekleşti. Bonservisi Stoke City’de olan Oghenekaro Etebo İngliz kulübünden satın alma opsiyonlu kiralandı. 24 yaşındaki futbolcu hem defansif orta saha hem merkez orta saha hem de ofansif orta saha bölgelerinde oynayabiliyor. Çok yönlü bir orta saha oyuncusu olan Nijeryalının takıma uyum sağlayıp sağlayamayacağı merak ediliyor. 

Etebo aslında pozisyonu itibarıyla teknik direktör Fatih Terim’in futbol anlayışına uygun bir futbolcu. Kariyeri boyunca dinamik ve topla kat edem orta sahaları öncelikli olarak tercih eden tecrübeli teknik adamın sistemine geçen sezon Nzonzi, Seri gibi isimler uzun süre uyum sağlayamamıştı. Nzonzi devre arasında ayrılırken, bir başka orta saha Lemina’nın da sık sık sakatlanmıştı. Seri’nin pas kalitesi ve oyun kurucu özellikleri göz önüne alınarak Cimbom sistem değişikliğine gitmişti.

Yeni sezon öncesi geçen sezonki orta saha yapısı değişen Galatasaray’da dün transfer edilen Etebo, teknik direktör Fatih Terim’in geçen sezon arayıp da bulamadığı orta saha profiline sahip. Topla kat edebilen, hızla topu ileri taşıyabilen, şut çeken, rakiplere fiziksel üstünlük kurabilen bir yapıya sahip Nijeryalının adaptasyon sürecini atlattıktan sonra takıma yüksek perdede fayda sağlayabileceğine inanılıyor.

10 numarayı da yedekler

Stoke City’den Ndiaye’nin önünde de görec yapan Etebo, yeri geldiği zaman Belhanda, Arda Turan, Emre Akbaba gibi isimleri de yedekleyebilecek özellliklere sahip. Oyuncunun çok yönlü olması, sezon içerisinde Fatih Terim’in elini güçlendirecek.
 
Senin için hazırladığımız haberler