Etkisiz eleman Quaresma!

02.10.2015 - 10:13 | Son Güncellenme: 02.10.2015 - 10:13

Fenerbahçe derbisinde yedek kaldığı için ‘tatsız olan’, UEFA Avrupa Ligi’nde altyapısından yetiştiği Sporting Lizbon’a karşı formayı kapan Ricardo Quaresma, oyunda kaldığı süre boyunca varlık gösteremedi.

Beşiktaş sezona iyi başladı, Beşiktaş ligin zirvesine yerleşti, UEFA Avrupa Ligi’nde 2. maçları 2. sırada geçti. İşin özeti, Siyah-Beyazlı cephede şu an için işler yolunda. Ancak Ricardo Quaresma halen baş ağrıtmaya devam ediyor. Kartal’a büyük umutlarla geri dönen, Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kartla şimşekleri üzerine çeken ve yedek kalmaktan duyduğu mutsuzluk yüzüne yansıyan Portekizli dün ilk 11’deydi.

O’nun için de son derece anlamlı bir maçtı, zira altyapısından yetiştiği Sporting Lizbon’a karşı oynuyordu. Ancak Q17 yine hayal kırıklığının ötesine geçemedi. 89. dakikada yerini Kerim Frei’a bırakan tecrübeli oyuncu maç boyunca isabetli orta yapamadı, 2 şutundan 1’i kaleyi bulurken, özellikle topu ayağında gereksiz yere tutuşu dikkat çekti.

"GELİŞİM SÜRECİNDEYİZ"
Maç sonrası da keyifsiz görünen Ricardo Quaresma, “Sporting Lizbon çok kaliteli ve büyük bir takım. Maça iyi başladılar. İlk yarı saha içinde taktik çok yoğundu. İkinci yarıda daha açık oynadık. 5-6 pozisyonumuz var. Takım olarak hala gelişim sürecindeyiz. Hala sezonun başında olduğumuzu düşünüyorum” dedi. Portekizli oynayıp oynamama konusunda ise “Kadro hocanın tercihi. Bu maçta 3 değişiklik vardı. Bizim oyunumuza bir şey etkilediğini düşünmüyorum. Ne görev verilirse yapacağız. Bence iyi oynadık. Sonuçta sahada 11 oyuncu var” yorumunu yaptı.

FRİKİĞİ ATAMADI!
Ricardo Quaresma’nın oyundan alınma anı da dikkat çekti. Son dakikalarda Beşiktaş’ın kazandığı frikikte Portekizli yıldız topu aldı. Ancak o anda kenarda değişiklik tabelası kalkınca tecrübeli yıldız frikiği atamadan sahadan çıkmak zorunda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler