Etkisiz futbolumuzla espri konusu olduk! “Araba bile Türklerden…”

12.06.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 12.06.2021 - 01:00

EURO 2020’nin açılış maçında İtalya’ya 3-0 yenilen ve ortaya futbol adına hiçbir şey koyamayan A Milli Takımımız sosyal medyada ilginç eleştirilere konu oldu.

Etkisiz futbolumuzla espri konusu olduk! “Araba bile Türklerden…”

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası’na hayal kırıklığı ile başladı. Futbolseverleri belki de İtalya karşısında alınan 3-0’lık yenilgiden çok oynanan futbol üzdü. 

Üst üste 2 pas yapamadık

Rakip kalede maçın başından sonuna kadar etkili olamayan, neredeyse iki pası üst üste yapamayan Milliler, sosyal medyadaki uluslar arası mizah hesaplarına da konu oldu. 

 

'İtalya: 90, Araba: 8, Türkiye 2'

Footy Humour hesabı maçın başlama vuruşu için topu getiren maket otomobilin görüntüsünü paylaşarak, “Topla oynama oranları: İtalya: 90, Araba: 8, Türkiye 2“ yorumunu yaptı. 

'Bu araba Türklerden daha çok topa sahip oldu'

Yapılan paylaşımda ayrıca, “Bu araba Türk Milli Takımı’ndan daha çok topa sahip oldu” ifadesi kullanıldı. 

İtalyanlara bir ilki armağan ettik

Öte yandan İtalya Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri tarihinde ilk kez bir maçta 3 gol attı. Gökmavililerin daha önce 2 golden fazla attıkları tek bir maç yoktu.

Tek isabetli şut atamadık

Avrupa Şampiyonası tarihinde toplamda 3'le en az şut çektiği maçı oynayan Türkiye ise, üçüncü kez bir karşılaşmayı isabetli şut bulamadan tamamladı.

Diğer isabet bulamadığımız maçlar:

Euro 2016 İspanya
Euro 1996 Hırvatistan

İtalya'dan 24, Türkiye'den 3 şut

90 dakikanın sonunda topla oynama oranları yüzde 67'ye 33 rakibimiz lehine görünürken, karşılaşmayı İtalya 24, biz ise 3 şutla kapattık.

Senin için hazırladığımız haberler