Euro 2016 öncesi terör alarmı!

16.03.2016 - 19:23 | Son Güncellenme: 16.03.2016 - 19:23

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) üç ay kala ülke genelinde olası terör saldırılarına karşı gereken önlemlerin alınması için tatbikatlar düzenleneceğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Cazeneuve, terörle mücadele kapsamında önemli bir kısmı Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde gerçekleşecek 75 tatbikat yapılacağını söyledi.

Ülke genelinde yapılması öngörülen söz konusu tatbikatlar hakkında bilgi veren Cazeneuve, bu sayede olası terör saldırılarına karşı güvenlik birimlerinin hazırlık durumunun test edileceğini belirtti.

Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" dedi. 

Yarın Nimes kentinde düzenlenecek tatbikatta, bir stadyumda kitlesel katliam gerçekleştirmek amacıyla kimyasal saldırı senaryosu karşısında güvenlik güçlerinin alacağı tedbirler test edilecek. Yaklaşık bin 200 polis okulu öğrencisinin taraftar rolünü oynayacağı tatbikata içişleri, savunma, sağlık ve spor bakanlıklarında çalışan 480 kişi katılacak. 

Avrupa Futbol Şampiyonası maçları, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde Fransa'nın 10 farklı kentinde oynanacak. Paris'i kana bulayan 13 Kasım 2015'teki terör saldırılarının ardından Fransa'nın ev sahipliğini yapacağı ilk büyük uluslararası organizasyon olması itibarıyla, on binlerce kişinin ülkeye giriş yapacağı EURO 2016'nın güvenlik içinde gerçekleşmesi büyük önem taşıyor. 

Başkentteki saldırılarda 130 kişinin ölmesi ve 350 kişinin yaralanmasının ardından şampiyonanın ertelenmesi veya seyircisiz oynanması gündeme gelmiş ancak Fransız yetkililerin güvence vermesi üzerine bu konu gündemden düşmüştü. 

Senin için hazırladığımız haberler