EURO 2020 formatına Ceferin ayarı!

09.04.2020 - 11:10 | Son Güncellenme: 09.04.2020 - 11:18

Koronavirüs salgını sebebiyle EURO 2020 organizasyonu 1 yıl süreyle ertelendi. UEFA ciddi bir zarara uğrayacak. Turnuva formatıyla ilgili çeşitli görüşler var. UEFA, EURO 2020 formatını değiştirecek mi? Ceferin'in görüşü ortaya çıktı.

EURO 2020 formatına Ceferin ayarı!

EURO 2020 ertelenecek mi, ertelenmeyecek mi derken UEFA, 55 üye ülke federasyonu yetkilisiyle telekonferans yoluyla yaptığı toplantı sonrası dev organizasyonu 1 yıl süreyle ertelemişti. UEFA'nın, EURO 2020 organizasyonuna ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. UEFA, format değişikliğine mi gidiyor? Bu konuda flaş gelişmeler var. Ayrıntılar haberimizde...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

İngiliz basını, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan sıkıntıların EURO 2020'yi ciddi şekilde etkilediğini vurguluyor.

Farklı ülkelerin ev sahipliği büyük sıkıntı yarattı

Özellikle, organizasyona ev sahipliği yapacak ülkelerin fazla olması ve COVID-19 tehlikesi EURO 2020'nin ertelenmesi kararında etkili olmuştu. 

Roma ve Bilbao örnekleri var

Sportsmail, örnek olarak; Bilbao ve Roma'nın ev sahipliği yapma konusunda verdiği taahhüdü yerine getirmekte ciddi sıkıntı yaşayacağını yazdı.

İngilizler hazır olduğunu belirtiyor

Öte yandan İngiltere Futbol Federasyonu'nun ise organizasyonu düzenlemek adına hazır olduğu belirtildi. 

Ceferin, farklı planlar geliştiriyor

Ayrıca UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in, eski başkan Michel Platini'den kalan ve birçok ülkede düzenlenmesi planlanan bir organizasyona sıcak bakmadığı vurgulandı. Ancak; bu karar tek başına verilmeyecek. Yeni bir telekonferans görüşmesiyle görüşler alınacak.

EURO 2020 formatı değişebilir

Bundan sonraki süreçte UEFA, organizasyonun formatını değiştirme fikrini tartışmaya açacak ve önerileri dinleyecek. UEFA, salgın sebebiyle en çok zarar eden kurum olduğunu savunuyor.

EURO 2020 sistemi hatalı mıydı?

Tartışma yaratan EURO 2020 ile ilgili çok çarpıcı bir yoruma TFF eski Başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik imza atmıştı.

Şenes Erzik: "Yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı"

Sözcü'ye verdiği röportajda Erzik, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı kentlerde oynanması fikrine başından beri karşı çıktım. Bunun ne kadar yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı. Bu durumda zaten oynanamazdı. Farklı şehirlere dağıtılınca da bu turnuvanın düzenlenmesi imkânsız hale geldi. Gianni İnfantino'nun dediği gibi yeni bir takvim üzerine çalışılmalı” demişti.

EURO 2020 ne zaman düzenlenecek?

UEFA'nın, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2020) bir yıl ertelediği ve turnuvanın 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenleneceği ifade edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler