EURO 2020 Hollanda hakkında tüm detaylar

İsa Kethüda
29.05.2021 - 20:43 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 21:54

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) C Grubu'nda yer alan Hollanda Milli Takımı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik. Kadrolar, öne çıkan oyuncular ve istatistikler.

EURO 2020 Hollanda hakkında tüm detaylar

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR


Hollanda (Lakabı - Turuncular / Portakallar)

Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda Avusturya, Kuzey Makedonya ve Ukrayna ile C Grubu'nda yer alan Hollanda'yı sizler için derledik.

Elemelerde ne yaptı?

Hollanda Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (EURO 2020) C Grubu'nda Almanya, Kuzey İrlanda, Beyaz Rusya ve Estonya ile aynı grupta yer aldı. Portakallar, Almanya'nın ardından grubu ikinci sırada tamamladı ve turnuvaya direkt gitmeye hak kazandı. Hollanda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 19 puan topladı. Turuncular söz konusu maçlarda rakip filelere 17 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü. Hollanda gruptaki tek yenilgisini ise sahasında Almanya'ya 3-2 yenilerek aldı. 

En çok gol atan oyuncu

Hollanda Milli Takımı'nda elemelerde en çok gol atan oyuncusu Georginio Wijnaldum oldu. 30 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, forma giydiği 7 maçta 8 gol attı ve takımının turnuvaya katılmasında büyük katkıda bulundu.

Wijnaldum'un ardından skora katkı sağlayan diğer oyuncular ise şu şekilde:

  • Memphis Depay: 6 gol
  • Ryan Babel: 2 gol
  • Frenkie de Jong: 2 gol

Dünya Kupası 

Katılım: 10 kez
En iyi derece: 1974, 1978, 2010 (74, 78 ve 2010'da final oynadı ve ikinci oldu)

Avrupa Şampiyonası

Katılım: 9 kez
En iyi derece: 1988 Avrupa Şampiyonu

UEFA Uluslar Ligi

Katılım: 1 kez
En iyi derece: İkinci (2019)
Final: Portekiz 1-0 Hollanda

En farklı galibiyet

Hollanda 11-0 San Marino (Eindhoven, Hollanda; 2 Eylül 2011)

En farklı mağlubiyet

Hollanda 2-12 İngiltere (Lahey, Hollanda; 1 Nisan 1907)

Hollanda Milli Takımı'nın en çok gol atan oyuncusu

Robin van Persie: 102 maç, 50 gol

Frank de Boer'un 26 kişilik kamp kadrosu

Kaleciler: Krul, Cillessen, Stekelenburg

Defans: Nathan Ake (Manchester City), Matthijs de Ligt (Juventus), Daley Blind (Ajax), Joel Veltman (Brighton), Jurrien Timber (Ajax), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Denzel Dumfries (PSV), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ Alkmaar)

Orta saha: Frenkie de Jong (Barcelona), Ryan Gravenberch (Ajax), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Donny van de Beek (Manchester United), Marten de Roon (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)

Forvet: Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Wout Weghorst (Wolfsburg), Quincy Promes (Spartak Moskova), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Steven Berghuis (Feyenoord).

Not: Virgil van Dijk sakatlığı nedeniyl kadroda yer almadı. Elemeler'de 2 gol atan Ryan Babel de teknik direktör Frank de Boer tarafından kadroda tercih edilmedi. 

Takımın yıldız oyuncusu

Takımın yıldız oyuncusuna gelecek olursak, 3-4 oyuncu ön plana çıkıyor diyebiliriz. Yoksa Hollanda'da hepsi birer yıldız herkesin bildiği gibi. Biz daha çok performans odaklı bakacağız burada. Özellikle elemelerda takımı taşıyanların başında Georginio Wijnaldum geliyordu. 30 yaşındaki oyuncu forma giydiği 7 maçta 8 gol ile takımının en çok gol atan oyuncusu olmuştu. Liverpool ile de bu sezon 51 maçta sahaya çıkan Wijnaldum 3 gol kaydetti. 

Ancak hem milli takım hem de lig performanslarına bakacak olursak Lyon forması giyen Memphis Depay daha önde diyebiliriz. 27 yaşındaki santfor milli takım ile elemelerde 6 gol, Lyon ile ise çıktığı 40 maçta 22 gol ve 12 asist gibi inanılmaz bir performans ortaya koydu. Bu yüzden Hollanda Milli Takımı'nın EURO 202'de en ok verim alacağı oyuncularının başında Depay geliyor diyebiliriz. 

Formasyon: 4-3-3

Teknik direktör Frank de Boer

Hollanda Milli Takımı'nı Frankd de Boer çalıştırıyor. 51 yaşındaki teknik adam 23  Eylül 2020'de takımın başına geldi ve 31 Aralık 2022 yılına kadar sözleşme imzaladı. Portakallar ile 9 maça çıkan de Boer 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Hollandalı teknik adam söz konusu maçlarda 15 puan topladı ve maç başına 1.67 ortalama yakaladı. de Boer kariyerinde Ajax, Inter, Crystal Palace ve Atlanta United gibi takımları da çalıştırmıştı. 

Teknik direktör başarıları:

  • Ajax ile 4 lig şampiyonluğu
  • 1 Hollanda Süper Kupa şampiyonluğu
  • Ajax ile 2 kez Hollanda'da yılın teknik direktörü

  • Atlanta United ile de bir ABD Açık Kupası ve bir de Şampiyonlar Kupası'nı kazanmayı başardı.

Futbolculuk kariyeri

Ajax

  • 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
  • 5 lig şampiyonluğu
  • 3 Hollanda Kupa şampiyonluğu
  • 3 Hollanda Süper Kupa şampiyonluğu
  • 1 UEFA Kupası şampiyonluğu
  • 1 Dünya Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu
  • 1 UEFA Süper Kupası şampiyonluğu

Barcelona

1 La Liga şampiyonluğu

Muhtemel 11

Cilessen, De Ligt, Blind, Dumfries, Owen Wijndal, Frenki de Jong, D. Klaassen, Gini Wijnaldum, Memphis Depay, Luk de Jong, S. Berghuis

Turnuvada ne yapar?

Hollanda'nın Ukrayna ile birlikte gruptan çıkacağını düşünüyorum. Ukrayna birinci, Hollanda ikinci olarak gruptan çıkacaktır. Teknik direktör Frank de Boer'un buraya gelene adar birçok eleştiri aldığı hatta istifa edeceği bile söylenmişti. Portakalların yetenekli oyuncuları ve tecrübesiyle gruptan çıkacağını ama sonraki turda elenmesinin yüksek ihtimaller içinde olduğunu söyleyebilirim. 

Maç programı / Fikstür

13/06/2021 - Amsterdam Arena
22:00 - Hollanda - Ukrayna

17/06/2021 - Amsterdam Arena
22:00 - Hollanda - Avusturya

21/06/2021 - Amsterdam Arena
19:00 - Kuzey Makedonya - Hollanda

FIFA Dünya sıralaması: 14

Senin için hazırladığımız haberler