Euro 2020 için son 'üç' bekleniyor!

22.04.2021 - 22:53 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 00:53

Dış haberler... UEFA, 23 Nisan Cuma günü Euro 2020'nin ev sahipliğini yapacak 3 şehri duyuracak. İşte detaylar...

Euro 2020 için son 'üç' bekleniyor!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Pazartesi günü toplanan ancak Euro 2020'ye son şeklini verecek kararı cuma günkü olağanüstü toplantıya bırakan UEFA, Avrupa Şampiyonası'nda maçlara ev sahipliği yapacak son 3 şehri de açıklayacak.

Bilbao yerine Sevilla

Ancak bu toplantı öncesinde UEFA, Bilbao'nun garanti veremeyeceğinin anlaşılması üzerine Bask kentini devreden çıkarttı. Gelen bilgiler Bilbao'nun yerine İspanya'nın güneyinde yer alan Sevilla'nın turnuvaya ev sahipliği yapacağı yönünde.

Dublin gidiyor Londra geliyor

Aday şehirlerden Dublin'in de garanti verememesi nedeniyle büyük ihtimalle ev sahipliğinin elinden alınacağı ve bu şehirdeki maçların Londra'ya kaydırılacağı belirtiliyor.

Münih garanti verdi

Uzun süreden bu yana garanti veremeyen şehirlerden biri olan Münih ise büyük ihtimalle turnuvada ev sahipliği yapacak. UEFA'ya 3 senaryo sunan Münih şehri, pandemi rakamlarına göre % 40,2, % 21,6 ve % 0-10 arasında oranda seyirciyi stadyuma alacağı garantisini verdi.

Yüzde 100 garanti veren Budapeşte çeyrek finali alabilir

Ancak Almanya'nın 3 grup karşılaşmasının yanında 1 çeyrek final karşılaşmasının da oynanacağı Münih, büyük ihtimalle çeyrek finale ev sahipliği yapmayacak. UEFA bu müsabakayı % 100 oranda seyirci garantisi veren Budapeşte'ye kaydırılabilir. 

Senin için hazırladığımız haberler