EURO 2020 ilk ve son olacak!

09.07.2021 - 17:16 | Son Güncellenme: 09.07.2021 - 17:21

UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, EURO 2020’nin farklı ülkelerde düzenlemesini A Milli Takım üzerinden eleştirdi ve bu formatın tekrarlanmayacağı sinyalini verdi.

EURO 2020 ilk ve son olacak!

AJANSSPOR-HABER

11 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenlenerek tarihe geçen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası bir daha aynı formatta organize edilmeyecek. UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, EURO 2020’ye ilişkin çok konuşulacak bir itirafta bulundu.

'EURO 2020'nin formatı adil değil'

BBC’ye açıklamalar yapan Avrupa futbolunun patronuna, “EURO 2020’nin ev sahipliği formatını gelecek turnuvalarda da görecek miyiz?” sorusu soruldu. Ceferin, "Ben bu sistemi artık desteklemem. Herkes için çok zorlayıcı olduğundan doğru değil. Örneğin; bazı takımlar 10 bin kilometreden fazla yol kat ederken bazıları bin kilometre yolculuk yapıyor. Adil bir durum değil" dedi. 

'Bir maç Roma'da, ertesi maç Bakü'de' 

UEFA Başkanı, EURO 2020’de mücadele eden A Milli Futbol Takımımıza da gönderme yaparak, "Bazı taraftarların Roma'da olması gerekirken ertesi gün veya birkaç gün içinde sonraki maç için Bakü'de olmaları gerekiyordu. 4,5 saatlik bir uçuş. Bu oldukça zorlu bir durum" ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi Türkiye açılış maçını 11 Haziran’da Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalya ile oynadıktan sonra 16 Haziran’da Bakü’de Galler karşısına çıkmıştı. 

'İlgi çekici ama uygulamsı zor bir fikir'

Son olarak Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kıtaya yaymanın ilgi çekici bir fikir olduğuna vurgu yapan Aleksandar Ceferin, “Ancak uygulaması zor. Ben bir daha turnuvayı aynı şekilde düzenleyeceğimizi sanmıyorum" diyerek herkesin şikayetçi olduğu bu formata son noktayı koydu. 

Senin için hazırladığımız haberler