EURO 2020 İngiltere hakkında tüm detaylar

02.06.2021 - 16:28 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 17:08

EURO 2020'de D Grubu'nda yer alacak İngiltere Milli Takımı hakkında tüm detaylar haberimizde.

EURO 2020 İngiltere hakkında tüm detaylar

Eleme performansı: 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik

Elemelerde en çok gol atan isim: Harry Kane 12 gol

Avrupa Şampiyonları tarihindeki en başarılı performansı: Üçüncü (1968), Yarı Final (1996)

EURO 2016: Son 16 turunda elendi

Yıldız futbolcusu: Harry Kane

İngiltere Milli Takımı’nın kaptanı ve en önemli gol silahı. Tottenham’da yine başarılı bir sezonu geride bırakan tecrübeli forvet 33 Premier Lig maçında 23 kez ağları havalandırdı ve krallık tacını taktı. Bu sezon golcülüğü dışında asistleriyle de (14) adından söz ettiren Kane adeta kabına sığmıyor.

Kariyerinde yeni sayfa açma hazırlığında 

27 yaşındaki futbolcunun 8 yıldır formasını giydiği Tottenham’dan izin isteyerek daha büyük kulüplere doğru yelken açma düşüncesi artık bilinen bir gerçek. Avrupa Şampiyonası, İngiliz golcü için bir kez daha kendini bütün dünyaya ispat etme fırsatı olacak. Bu nedenle Kane’i bambaşka bir motivasyonla sahada görürseniz şaşırmayın.

 

Gol krallığının en büyük adaylarından

EURO 2020’nin geçen yıl yapılamaması da en çok Harry Kane’e yaradı diyebiliriz. Sezon devam ederken ağır bir sakatlık geçiren ve turnuvaya hazır olup olamayacağı tartışılan yıldız futbolcu bu kez formunun zirvesinde mücadele edeceği şampiyonada gol krallığının da en büyük adayları arasında yer alıyor.      

Teknik direktörü: Gareth Southgate

2016 yılından beri milli takımın başında olan Gareth Southgate İngiltere Milli Takımı’nın büyük turnuvalardaki makus talihini değiştirmeye çalışacak. Geride kalan sürede hem oynattığı göze hoş gelen futbol hem de kenarda güven veren duruşu ile fark yaratan teknik adam İngiliz futbolunun yeni umudu oldu.

İlk sınavını Dünya Kupası’nda başarıyla verdi

Southgate özellikle milli takım söz konusu olunca daha da tutucu davranan ve tecrübeli isimleri tercih eden Adalıları dinamizmiyle ikna etmeyi başardı. Genç yetenekleri başarıyla adapte ederek kabuk değiştirttiği takımı 2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’a uzatmada elenerek finalin eşiğinden döndü. 

Avrupa Şampiyonası ile ilgili kötü anıları var

Avrupa Şampiyonası’nın ise onun için bir başka anlamı daha var. Southgate, 1996’nın unutulmaz yarı finalinde Almanya'ya karşı penaltı kaçırmış ve  takımının elenmesine neden olmuştu. Kariyeri boyunca bu kötü anıyla hatırlanan başarılı teknik adam şimdi ulusuna olan borcunu şampiyonlukla ödemek istiyor.  

Taktiği: 4-3-3

Muhtemel 11’i: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Trent Alexander Arnold– Dier, Rice, Mount – Sterling, Kane, Rashford

Geniş kadrosu:

Kaleciler: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United).

Savunma: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton & Hove Albion).

Orta saha: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton).

Forvet: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Mason Greenwood (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa).

Turnuvada ne yapar: İngiltere 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlikle geldiği elemelerden beri EURO 2020’nin en önemli şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford ve Jadon Sancho gibi yıldızlardan oluşan hücum hattı şimdiden rakiplerinin gözünü korkutuyor.

Premier Lig’in kalitesi avantajları

Dünyanın en zorlu lig olarak kabul gören Premier Lig patentli futbolcuları, Gareth Southgate gibi takımla kimyası çok iyi tutan teknik adamı ve büyük turnuvalardaki şampiyonluğa açlığı İngilizleri rakipleri arasında bir adım öne çıkarıyor. Son Şampiyonlar Ligi finalini iki takımı ile gövde gösterisine dönüştüren Ada futbolu aynı başarıyı milli takımından da bekliyor. 

İngilizler için o sene bu sene olabilir

Grupta Hırvatistan dışında kendisini zorlayacak rakibi bulunmayan İngiltere kolayca eleme turlarına kalıp daha büyük hedeflere yelken açacaktır. Hatta bütün İngilizlerin beklediği gibi “O sene bu sene mi?” sorusunun cevabına bizim de verebileceğimiz tek bir yanıt var: Neden olmasın. 

Senin için hazırladığımız haberler