EURO 2020 Kuzey Makedonya hakkında tüm detaylar

İsa Kethüda
29.05.2021 - 20:37 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 21:55

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) C Grubu'nda yer alan Kuzey Makedonya Milli Takımı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik. Kadrolar, öne çıkan oyuncular ve istatistikler.

EURO 2020 Kuzey Makedonya hakkında tüm detaylar

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Kuzey Makedonya (Lakap - Kırmızı Aslanlar)

Kuzey Makedonya, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Avusturya, Hollanda ve Ukrayna ile C Grubu'nda yer aldı.

Kuzey Makedonya, elemelerde c grubunda Polonya, Avusturya, Slovenya, İsrail ve Letonya ile aynı grupta yer almıştı. Kırmızı Aslanlar oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle grubu üçüncü sırada tamamladı ve play-off'larda oynamaya hak kazandı. Play-off yarı finalinde Kosova'yı 2-1 ve finalde de Gürcistan'ı 1-0 mağlup eden Kuzey Makedonya, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Kuzey Makedonya'yı turnuvaya taşıyan golü eski Galatasaraylı oyuncu Goran Pandev attı. 

En çok gol atan oyuncu


Kuzey Milli Takımı'nın elemelerde en çok gol atan oyuncusu Eljif Elmas oldu. 21 yaşındaki orta saha oyuncusu çıktığı 11 maçta 4 gol ve 1 asist kaydetti. 

Elmas'ın ardından skora katkı veren oyuncular ise şu şekilde:

  • Enis Bardhi: 2
  • Goran Pandev: 2

Takımın yıldızı Eljif Elmas

Şüphesiz takımın yıldızı 21 yaşındaki Eljif Elmas oldu. Elemelerde attığı 4 gol ve yaptığı 1 asistle takımın en çok gol atan oyuncusu olan orta saha oyuncusu, Kuzey Makedonya'nın da tarihinde ilk kez turnuvada yer almasında büyük rol oynadı. Makedon futbolunun en değerli oyuncuları arasında yer alan Eljif Elmas, 2017 yılında Rabotnicki'den Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Elmas, sarı-lacivertli takımdaki gösterdiği performansla da 2019 yılında Napoli takımına transfer oldu. İtalyan kulübü 21 yaşındaki oyuncu için Fenerbahçe'ye 16 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Ancak tecrübeli Goran Pandev'i de unutmayalım ki Makedonya tarihinin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. 

Avrupa Şampiyonası

Katılım: 1 kez

En farklı galibiyeti

Lihtenştayn 1-11 Makedonya

En farklı mağlubiyet

Makedonya 0-5 Belçika

En golcü oyuncu

Goran Pandev: 109 maç, 30 gol

Kuzey Makedonya'nın 26 kişilik kadrosu:

Kadroda eski Fenerbahçeli oyuncu Eljif Elmas'ın yanı sıra Kayserispor'un orta saha oyuncusu Daniel Avramovski de bulunuyor.

İşt 26 kişilik kadroda yer alan oyuncular:

Kaleci: Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano), Damjan Siskovski (Doxa Katokopias), Riste Jankov (Rabotnicki)

Defans: Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Visar Musliu (MOL Fehervar), Egzon Bejtullai (Shkendija), Kire Ristevski (Ujpest), Darko Velkovski (Rijeka), Gjoko Zajkov (RSC Charleroi), Ezgjan Alioski (Leeds United)

Orta saha: Eljif Elmas (Napoli), Enis Bardhi (Levante), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Boban Nikolov (Lecce), Stefan Spirovski (AEK Larnaka), Tihomir Kostadinov (Ruzomberok), Daniel Avramovski (Kayserispor), Marjan Radeski (Akademija Pandev), Ferhan Hasani (Partizani), Darko Churlinov (Stuttgart)

Forvet: Goran Pandev (Genoa), Ivan Trickovski (AEK Larnaka), Milan Ristovski (Spartak Trnava), Aleksandar Trajkovski (Mallorca), Krste Velkovski (Sarajevo), Vlatko Stojanovski (Chambly)

Formasyon: 4-4-2

Muhtemel 11


Dimitrievski, Musliu, Velkovski, Ademi, Bejtullai, Ristovski, Bardhi, Nikolov, Elmas, Alioski, Pandev

Teknik direktör Igor Angelovski

Kuzey Makedonya'yı tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na taşıyan isim teknik direktör Igor Angelovski... 16 Ekim 2015'te göreve başlayan 44 yaşındaki teknik adam 47 maça çıktı ve maç başına 1.55 puan ortalaması yakaladı. Anelovski söz konusu bu 47 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. 

Turnuvada ne yapar?

Kuzey Makedonya turnuvada sürpriz sonuçlar alabilir. Hatırlanacağı üzere Dünya Kupası Elemeleri'nde Almanya'yı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başarmıştılar. Goller Goran Pandev ve Eljif Elmas'tan gelmişti. Avusturya ve Hollanda'ya da bir sürpriz yapabilirler. En azından gruptan çıkamasalar bile iyi bir mücadele örneği sergileyip turnuvaya veda edeceklerini düşünüyorum. 

Maç programı / Fikstür

13/06/2021 - Bükreş Arena
19:00 - Avusturya - Kuzey Makedonya

17/06/2021 - Bükreş Arena
16:00 - Ukrayna - Kuzey Makedonya

21/06/ Amsterdam Arena
19:00 - Kuzey Makedonya  - Hollanda


FIFA Dünya sıralaması: 65

Senin için hazırladığımız haberler