EURO 2020 Rusya hakkında tüm detaylar

02.06.2021 - 16:31 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 15:53

Rusya, 2018 Dünya Kupası sonrasında EURO 2020'de sürpriz peşinde. Rusya ile ilgili tüm bilgiler, detaylar...

EURO 2020 Rusya hakkında tüm detaylar
  • Eleme performansı: 10 maç, 8 galibiyet, 2 yenilgi
  • Elemelerde en çok gol atan isim: Artem Dzuyba (9), Denis Cheryshev (5)
  • Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en başarılı performansı: SSCB olarak 1 kez birincilik (1960), 2 kez ikincilik (1964, 1972), 1 kez dördüncülük (1968), Rusya olarak 1 kez üçüncülük (2008)
  • EURO 2016: Grup aşaması

Yıldız futbolcusu: Artem Dzyuba

Belki 1. sınıf bir golcü olmayabilir. Ancak Artem Dzyuba işini gerçekten de iyi yapıyor. Spartak Moskova ve Zenit gibi Rusya'nın köklü kulüplerinde oynadı. Zenit'te son sezonunda 34 maçta 22 gol ve 7 asist yaptı. Toplamda ise 38 maçta 24 gol 8 asistle muhteşem bir sezonu geride bıraktı. İnternete sızan cinsel içerikli videolar sebebiyle başı ağrıyan ve Uluslar Ligi'nde kadrodan da kesik yiyen Dzyuba, şimdilerde ise sadece futboluna odaklanmış durumda. 32 yaşındaki golcü, takımının en etkili ismi durumunda.

Teknik Direktör: Stanislav Cherchesov

Futbol kariyerinde kalecilik yapan teknik adamlardan biri Rusya'nın da başında görev alıyor. Rusya'da Dinamo Moskova, Spartak Moskova gibi takımlarda çalışan Stanislav Cherchesov, Polonya'da ise Legia'da şampiyonluk yaşayarak iz bırakmayı bilmişti. Otoriter, yeri geldiğinde ise babacan bir karakter ortaya koyan Stanislav Cherchesov, 2016 yılından beri Rusya'yı çalıştırıyor. 2018 Dünya Kupası'nda kendileri çeyrek finalde elenince, Belçika'yı destekleyeceğini açıklamıştı. Şimdilerde ise EURO 2020'de aynı grupta Belçika ile mücadele vermeleri ilginç bir anektot olabilir. 57 yaşındaki Rus antrenör aynı zamanda bıyıklarıyla da ünlü.

Taktiği: 4-2-3-1

Muhtemel 11: Anton Shunin- Petrov, Dzhikiya, Semenov, Fernandes-Zobnin, Ozdoev, Zhirkov, Miranchuk, Ionov- Dzyuba

Kadro

Kaleci: Yuri Dyupin (Rubin), Matvei Safonov (Krasnodar), Anton Shunin (Dinamo Moskva)

Defans: Igor Diveev (CSKA Moskva), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskva), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Vyacheslav Karavaev (Zenit), Fedor Kudryashov (Antalyaspor), Andrei Semenov (Akhmat)

Orta saha: Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Denis Cheryshev (Valencia), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Aleksandr Golovin (Monaco), Daler Kuzyaev (Zenit), Andrei Mostovoy (Zenit), Maksim Mukhin (CSKA Moskva), Magomed Ozdoev (Zenit), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Yuri Zhirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskva)

Forvet: Artem Dzyuba (Zenit), Aleksei Ionov (Krasnodar), Denis Makarov (Rubin), Aleksei Miranchuk (Atalanta), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskva), Anton Zabolotny (CSKA Moskva)

Turnuvada ne yapar?

2018 Dünya Kupası'ndaki sürprizin bir benzerini beklemek aslında Rusya için biraz hayalcilik olacak gibi görünüyor. Rusya, Belçika'nın favori olduğu grupta ikincilik için Danimarka ile çekişecek. Rusya basını, kadronun 'yaşlı' olduğu yönünde eleştiriler yaptı. Tecrübe bir avantajdır. Ancak; böyle bir turnuvada her şey tersine de işleyebilir. İkincilik şanslarının artması Danimarka'nın Finlandiya'ya yaşayacağı kayıplara bağlı gibi duruyor. Rusya için grup ikinciliği ideal bir hedef. Uzun vadede ise Rusya'nın sürpriz yapması düşük ihtimal.

Senin için hazırladığımız haberler