EURO 2020’de efsane gol! 45 metreden kaleciyi avladı

14.06.2021 - 17:25 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 19:01

Avrupa Şampiyonası’ndaki Çekya-İskoçya maçı uzun süre unutulmayacak güzellikte bir gole sahne oldu. Çek futbolcu Patrik Schick 45 metreden topu ağlara gönderdi.

EURO 2020’de efsane gol! 45 metreden kaleciyi avladı

AJANSSPOR-HABER

EURO 2020’nin 4. gününde belki de turnuva tarihine geçecek güzellikte bir gol geldi. D Grubu’ndaki Çekya-İskoçya maçında Patrick Schick, enfes bir aşırtma gole imza attı. 

 

Orta sahadan topa vurdu

Karşılaşmanın 52. dakikasında takımı 1-0 öndeyken topu kapan Çek futbolcu, kaleci David Marshall’ın önde olduğunu gördü. Schick 45.5 metreden aşırtma bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Bu sırada geriye dönmeye çalışan Marshall da topla beraber ağlara takıldı. 

Futbolseverler şapka çıkardı

Schick’in uzak menzilli golü tüm dünyadan futbolseverlerin büyük beğenisini kazandı. Sosyal medyada hemen herkes, “O ne gol! Muhteşem... Turnuvanın en güzel golü” gibi yorumlar yaptı. 

EURO 2020'de parlamaya aday yıldızlardan

25 yaşındaki Patrick Schick, Bundesliga’da Bayer Leverkusen forması giyiyor. İskoçya karşısında takımın ilk golüne de imza atan Çek forvet şimdiden transferin en gözde isimleri arasına girmeye aday bir performans sergiledi.  

Trabzonspor'un transfer hedefiydi

Patrick Schick'in ismi Alexander Sörloth ayrıdılktan sonra transferde Trabzonspor ile de anılmıştı. Ancak Çek oyuncu o dönem Roma'dan Leverkusen'in yolunu tuttu. Şu an için bonservisine 22 milyon Euro değer biçiliyor. 

40 yıldır böyle bir gol atılmadı

Öte yandan Patrick Schick'in 45.5 metreden atttığı gol, 1980'den bu yana Avrupa Şampiyonası'nda en uzaktan atılan gol olarak kayıtlara geçti. 

İlk yarıdan beri gözü kalecideymiş

Çek futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Kalecinin çizgide olmadığını gördüm. Bu durumu daha ilk yarıda fark etmiştim. Nerede durduğunu kontrol ediyordum. Şansımı denemek istedim" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler