EURO 2020'de ırkçılığa maruz kalan Bukayo Saka'nın takipçi sayısı katlandı!

Orhan Gülek
15.07.2021 - 14:23 | Son Güncellenme: 15.07.2021 - 21:15

EURO 2020 finali sonrası ırkçılığa maruz kalan Arsenal'in genç İngiliz milli oyuncusu Bukayo Saka'nın sosyal medyada takipçi sayısı 4 günde 3 kat arttı

EURO 2020'de ırkçılığa maruz kalan Bukayo Saka'nın takipçi sayısı katlandı!

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz hafta oynanan EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltılar sonucunda 4-3 yenilerek Avrupa Şampiyonluğunu kaybeden İngiltere'de sular durulmuyor.

Dev final sonrası İngiliz taraftarlar, sosyal medyada İngiltere Milli Takımı'nın penaltılarını kaçıran 3 siyahi futbolcusu Rashford, Sancho ve Saka hakkında çirkin ırkçı paylaşımlarda bulundu.

Saka penaltıyı kaçırdı, İtalya şampiyon oldu

İngiltere'nin son penaltısı a topun başına geçen 19 yaşındaki Bukayo Saka'nın kullandığı penaltıyı kaleci Donnarumma, kurtardı ve İtalya Avrupa Şampiyonu oldu.

Bu penaltı sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Saka'yı arkadaşları yatıştırdı.

Penaltıyı kaçıran oyunculara ırkçı saldırı

Maç sonrası İngiliz taraftarlar Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka ile ilgili çirkin ırkçı ifadelerde bulundu. Özellikle son penaltıyı kaçıran Saka, ırkçı ifadelerin hedefinde yer alan oyuncuların başında geldi.

Sabah'ın Mirror'a dayandırdığı habere göre sosyal medya birçok kişi tarafından sahip çıkılan Saka'nın takipçi sayısı da 4 gün içinde 1.4 milyon arttı.

Takipçi sayısı 3 kat arttı

19 yaşındaki oyuncunun EURO 2020 finali öncesi Instagram'da 700 bin takipçisi bulunurken final sonrası bu sayı 2.1 milyona kadar ulaştı.

Saka'dan sosyal medya platformlarına eleştiri

Öte yandan Saka, sosyal medya platformlarını nefret söylemlerine karşı yeterince önlem almamakla suçladı. 19 yaşındaki futbolcu, "Sosyal medya platformları Instagram, Twitter ve Facebook kullanıcılarından ben, Marcus ve Jadon, bu hafta çok sayıda nefret içerikli, kırıcı mesajlar aldık. Bunları hiçbir çocuk veya yetişkinin yaşamaması gerekiyor. Buna benzer mesajlara aşinayım çünkü güçlü sosyal medya platformları, bunları önlemek için yeterince çaba sarf etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Irkçılık skandalında 5 kişi tutuklandı

İngiliz emniyeti ise, final maçı sonrası sosyal medyada ırkçılığı destekleyen mesajlar attığı tespit edilen 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler