EURO 2024 grup aşamasının en iyi 11'i açıklandı: Türkiye'den bir isim!

Cem Ergün
27.06.2024 - 18:50 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 19:23

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda grup maçları tamamlandı. 24 ülkenin kıyasıya mücadelesinde, grup aşamasının en iyi 11'i açıklandı. Detaylar...

EURO 2024 grup aşamasının en iyi 11'i açıklandı: Türkiye'den bir isim!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te grup maçları tamamlandı. İçlerinde A Milli Takımımızın da yer aldığı 16 ülke, adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Nefes kesen mücadelelere sahne olan ve birbirinden güzel gollerin yer aldığı grup maçlarının ardından, turnuvanın en değerli 11'i de açıklandı.

ESPN, turnuvanın grup aşamasındaki en iyi teknik direktörü, en iyi golcüyü ve en iyi 11'i açıkladı. İşte ESPN'in listesi...

En iyi teknik direktör: Willy Sagnol (Gürcistan)

EURO 2024'ün şu ana kadarki en iyi teknik direktörü, Türkiye'nin grubunda yer alan Gürcistan'ın 47 yaşındaki antrenörü Willy Sagnol seçildi. Sagnol liderliğindeki Gürcüler, gruptaki ilk maçında Türkiye'ye mağlup olmasının ardından önce Çekya ile berabere kaldı, ardından da büyük bir sürprize imza atarak Portekiz'i 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Gürcistan, bu sonuçların ardından en iyi üçüncüler arasında girdi ve son 16'da İspanya'nın rakibi oldu.

En iyi golcü: Georges Mikautadze (Gürcistan)

2024 Avrupa Şampiyonası'nın en iyi golcüsü seçiminde de yine Gürcistan boy gösterdi. Gürcülerin Metz forması giyen 23 yaşındaki yıldızı Georges Mikautadze; Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo ve Harry Kane gibi yıldızların yer aldığı şampiyonada 3 kez ağları havalandırdı ve gol krallığının zirvesinde yer aldı.

En iyi 11'de Türkiye'den tek isim: Mert Müldür

EURO 2024'ün en iyi 11'inde ise Türkiye'den Mert Müldür'e yer verildi. Mert, Kırmızı-Beyazlılar ile Gürcistan ağlarına enfes bir gol atmayı başarmıştı. 25 yaşındaki sağ bekin bu golü, ilk grup maçlarının da en iyi golü seçilmişti.

EURO 2024'ün en iyi 11'i

EURO 2024'te grup aşamasının en iyi 11'inde ise şu isimlere yer verildi:

Giorgi Mamardashvil - Gürcistan

Mert Müldür - Türkiye

William Saliba - Fransa

Manuel Akanji - İsviçre

Marc Cucurella - İspanya

Toni Kroos - Almanya

N'Golo Kante - Fransa

Ivan Schranz - Slovakya

Jamal Musiala - Almanya

Nico Williams - İspanya

Georges Mikautadze - Gürcistan

Senin için hazırladığımız haberler