EURO 2024 şampiyonu İspanya! Rekor kırıldı... (ÖZET- GOL VE KUPA TÖRENİ)

Ali Bozkurt
14.07.2024 - 23:35 | Son Güncellenme: 14.07.2024 - 23:56

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finale kalan İspanya ve İngiltere Berlin Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçı kazanan İspanya kupayı kazanan taraf oldu. İşte özet ve detaylar...

EURO 2024 şampiyonu İspanya! Rekor kırıldı... (ÖZET- GOL VE KUPA TÖRENİ)

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'te dev final! İspanya ile İngiltere, kozlarını Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda paylaştı. Heyecan verici maçta kupaya uzanan taraf İspanya oldu. İşte detaylar...

Nico Williams gelişine vurdu attı

Karşılaşmanın 47. dakikasında Nico Williams attı, İspanya önce geçti. Sağ iç kulvarda buluşan Yamal soluna pasını aktardı, ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Nico Williams gelişine vurdu, yerden giden top ağlarla buluştu. İspanya bu golle maçta 1-0 öne geçti.

Net gol kaçtı

Karşılaşmanın 49. dakikasında İspanya, İngiltere karşısında ikinci gole çok yaklaştı. Nico Williams'ın pasında Dani Olmo'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Yamal'ın net golü kaçtı

Karşılaşmanın 61. dakikasında Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yamal vuruşunu yaptı, sağına uzanan kaleci Pickford topu kornere çıkardı.

Palmer İspanya'da dur dedi!

Karşılaşmanın 73. dakikasında İngiltere'de Palmer, skoru eşitleyen golü kaydetti. Sağ kanattan Saka'nın getirdiği topta ceza sahası içinden Bellingham geriye bıraktı. Ceza sahası dışında bulunan Palmer gelişine vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi. Karşılaşma 1-1 skora geldi.

İspanya hata yapmadı, kupa golü geldi

İspanya, kupayı kazanmak için her yolu denedi. Karşılaşmanın 86. dakikasında sahneye çıkan isim Mikel Oyarzabal oldu. İçeriye gelen ortaya dokunarak topu ağlara yolladı ve İspanya'yı 2-1 öne geçirdi. İspanya bu golle kupayı kazanan taraf oldu.

İspanya rekoru kırdı

İspanya, kupayı 4. kez kazanarak en fazla kazanan takım rekorunu eline aldı. Üst üste ikinci kez finalde mücadele eden İngiltere, tarihindeki ilk şampiyonluk için sahaya çıktı. İngilizler, EURO 2020'de Londra'da oynanan final maçında İtalya'ya penaltılarla mağlup olmuştu. Bu sefer ise İspanya'ya kaybettiler. İspanyollar  1964, 2008, 2012 ve 2024'te kupayı kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler