İspanya - Almanya çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Ali Bozkurt
05.07.2024 - 09:21 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 09:34

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda otoriteler tarafından favori gösterilen İspanya ve Almanya çeyrek finalde karşı karşıya geliyor. Maç ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar...

İspanya - Almanya çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda otoriteler tarafından favori gösterilen İspanya ve Almanya çeyrek finalde karşı karşıya geliyor. Zorlu maçın kanalı ve canlı yayını gibi aranan detayları haberde.

İspanya - Almanya maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Stuttgart Arena’da oynanacak İspanya - Almanya mücadelesi 5 Temmuz cuma günü saat 19.00’da başlayacak. Anthony Taylor’ın düdük çalacağı mücadelede yardımcılıklarını ise Gary Beswick ile Adam Nunn üstlenecek. Mücadele TRT 1 ekranlarından ve TRT tabii uygulamasından canlı izlenebilecek.

Muhtemel ilk 11'ler

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams.

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz.

Son 20 yıla İspanya üstünlüğü

İki ekip daha önce 26 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda İspanya 8, Almanya ise 9 kez kazandı. Dokuz mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın attığı 32 gole, Almanya 31 golle karşılık verdi.

İspanya, yaklaşık son 20 yılda Almanya ile yaptığı maçlarda bariz üstünlük kurdu.

Söz konusu dönemde iki takım, 5'i resmi, 3'ü de dostluk maçı statüsünde olmak üzere toplam 8 kez karşılaştı.

İspanya, resmi maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 2020'deki UEFA Uluslar Ligi organizasyonunda rakibini 6-0 yenen İspanya, sansasyonel bir skor aldı.

Takımlar arasında yapılan 3 dostluk müsabakasında ise İspanya ve Almanya birer kez kazanırken, bir mücadele de berabere bitti.

İspanya'da 4 Almanya'da 3 oyuncu sınırda

İspanya'da 4, Almanya'da ise 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İspanya Milli Takımı'nda Dani Carvajal, Robin le Normand, Alvaro Morata ve Dani Vivian ile Alman Milli Takımı'nda Robert Andrich, Maximilian Mittelstadt ve Antonio Rüdiger, yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda, çıkmaları muhtemel yarı final karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler