EURO 2032 Türkiye-İtalya ortaklığı dünya basınında!

Orhan Gülek
10.10.2023 - 15:58 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 16:13

Son dakika spor haberleri... UEFA'nın EURO 2032 ev sahipliğini Türkiye ve İtalya ortaklığına vermesi, dünya basınında yer buldu. İşte tüm detaylar

EURO 2032 Türkiye-İtalya ortaklığı dünya basınında!

AJANSSPOR - HABER

EURO 2028 ve EURO 2032'yi düzenleyecek ülkeler resmen belli oldu. UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan son sunumlar ve UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından karar açıklandı.

Buna göre 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak. EURO 2028'i ise İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti ortaklaşa düzenleyecek.

Türkiye ve İtalya ortaklığı, dünya basınında

UEFA Yönetim Kurulu’nun toplantısında aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirdi ve nihai karar açıklandı. 

Başkan, Alexander Ceferin, turnuvanın Türkiye ve İtalya'da düzenleneceğini duyurdu. 

Resmi açıklamanın ardından Türkiye ve İtalya ortaklığı, dünya basınında da yer buldu.

İtalyan basınında tek gündem; Türkiye

İlk olarak italyan basını, UEFA'nın kararını son dakika gelişmesi olarak duyururken, İtalyan ANSA ajansı UEFA'nın kararını "flaş" haber olarak sundu.

La Gazzetta dello Sport, "EURO 2032, İtalya ve Türkiye'ye", Corriere dello Sport ise "Resmen EURO 2032, İtalya ve Türkiye'nin" başlıklarını kullandı.

İlgini Çekebilir
EURO 2032 resmen Türkiye'de
Habere Git

Reuters haber ajansı ise Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekilmesine vurgu yaparak, "Euro 2028'e İngiltere ve İrlanda ev sahipliği yapacak, Euro 2032'yi İtalya ve Türkiye alacak" ifadelerine yer verdi.

Fransız basınından Le Monde ise "Türkiye- İtalya birlikteliği" manşetiyle haberi okuyucularına duyurdu. The Times of India ise "Türkiye ve İtalya'ya 2032 ödülü" başlığını kullandı.

"Avrupa futbol tarihinin en önemli olaylarından biri"

Öte yandan İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, UEFA'nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) ev sahipliğini Türkiye ve İtalya ortaklığına vermesinin, Avrupa futbol tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyledi.

UEFA'nın kararını açıklamasının ardından İtalyan basınına konuşan FIGC Başkanı Gravina, "Bu, Avrupa futbol tarihinin en önemli olaylarından biri. Avrupa açısından da önemli. Futbol engelleri yıkabilecek, halklar arasında diyalog kurabilecek ve barış köprüleri inşa edecek bir araç olmalı." ifadelerini kullandı.

"Beş stat belirlemenin de ötesine geçmeliyiz"

Gravina, İtalya'nın EURO 2032'ye yönelik 1 Ekim 2026'ya kadar 5 stadını projelendirmek için zamanı olduğunu belirterek, "Sık sık statlarla ilgili bürokratik sorunlardan bahsediyoruz ancak, girişimci bir şekilde ele almalıyız bu konuyu. Bu fırsattan yararlanarak tüm aktörlerle güçlerimizi birleştirelim. Beş stat belirlemenin de ötesine geçmeliyiz. Bu, ülkemizin altyapı kültüründe devrim yaratacak büyük bir teşvik." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler