EuroLeague takımlarından Panathinaikos başkanına yanıt

13.06.2020 - 12:59 | Son Güncellenme: 13.06.2020 - 13:00

THY EuroLeague'de mücadele eden lisanslı 10 kulüp, Panathinaikos'un ligde kalmasını istediklerini belirterek, Yunanistan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos'a tepki gösterdi.

Beraberlik vurgusu

THY EuroLeague'in internet sitesinde yer alan açıklamada, kulüplerin Avrupa Ligi projesine inanmaya devam ettiği ve gösterilen beraberlik sayesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.

"Tüm kulüpler, son 19 yıldır bu girişimin ayrılmaz bir parçası olan Panathinaikos'un THY EuroLeague'de devam etmesini istemektedir." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müsamaha gösterilmeyecek"

"Ancak Giannakopoulos tarafından tekrarlanan asılsız iftiralara müsamaha gösterilmeyecektir. Kulüpler, kolektif ve bireysel varlıklarının itibarını ve bütünlüğünü korumak ve kulübün (Panathinaikos) taahhüt ettiği yükümlülüklere uymasını sağlamak için gerekli gördüğü her türlü faaliyette bulunacaktır."

Fenerbahçe ve Efes de imzaladı

Açıklamaya, Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan, CSKA Moskova, Barcelona, Fenerbahçe Beko, Baskonia, Maccabi FOX, Olympiakos, Real Madrid ve Zalgiris kulüpleri imza attı. Dimitris Giannakopoulos, THY EuroLeague'i suçlayıcı açıklamalar yaparken, Panathinaikos'un ligden çekilmek için resmen talepte bulunduğu duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler