EuroLeague şampiyonu 37 yaşında emeklilik kararını açıkladı

Burak Alaca
31.08.2023 - 17:56 | Son Güncellenme: 31.08.2023 - 18:21

EuroLeague'de son olarak Alman ekibi Bayern Münih'in formasını giyen 37 yaşındaki Amerikalı pivot Othello Hunter profesyonel basketboldan emekliliğini açıkladı.

EuroLeague şampiyonu 37 yaşında emeklilik kararını açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de Olympiakos, Real Madrid, CSKA Moskova gibi dev kulüplerin formasını terleten ve son iki sezonda Alman ekibi Bayern Münih için mücadele eden 37 yaşındaki Amerikalı pivot Othello Hunter emekli olduğunu açıkladı.

Temsilcimizi üzüp şampiyon oldu

2019'da İspanya'nın Vitoria şehrinde oynanan EuroLeague finalinde temsilcimiz Anadolu Efes, Rus ekibi CSKA Moskova ile karşı karşıya gelmiş ve kıran kırana geçen maçtan 91-83 mağlup olmuş ve kupaya uzanamamıştı. O dönem CSKA Moskova'nın kadrosunda yer alan Othello Hunter'da karşılaşmayı 7 sayı ile tamamlayarak şampiyonluğa katkıda bulunmuştu.

Repertuvarına kariyerinin sonunda şut ekledi

2.03'lük deneyimli pivot kariyerinin büyük bölümünde eski tip bir pivot olarak sahne alan Othello Hunter, Bayern Münih'te geçridiği son iki sezonda 3 sayılık atışlarını da geliştirerek bu alanda da bir tehdit oluştudu. Hunter, Alman ekibinin forması ile EuroLeague'de geçtiğimiz sezon 55 denemede 24 isabet bularak dikkat çekti.

Olympiakos pota altında Dunston ile devriye attı

2014-2015 sezonunda Olympiakos'un pivot rotasyonunu ülkemizde uzun süre Anadolu Efes forması giyen Bryant Dunston ve Othello Hunter oluşturuyordu. Dunston yılın savunma oyuncusu seçildikten sonra ertesi sezon temsilcimiz Anadolu Efes'e imza atarken, Hunter da gösterdiği performans ile 2016-2017 sezonunda Real Madrid'in yolunu tuttu.

Efes'e karşı kendini aştı

Bayern Münih'in geçtiğimiz nomral sezonda temsilcimiz Anadolu Efes'i 89-81 mağlup ettiği maçta 18 sayı atan Othello Hunter aynı zamanda kaydettiği 4 üçlükle de kariyer rekorunu kırdı.

Senin için hazırladığımız haberler