THY Euroleague'de aralık ayının oyuncusu Kızılyıldızlı Luca Vildoza oldu

Burak Alaca
03.01.2023 - 21:29 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 21:52

Euroleague'de aralık ayının en iyi oyuncusu Kızılyıldız'ın Arjantinli gardı Luca Vildoza seçildi. Başarılı gard Kızılyıldız'ın son oynadığı Barcelona maçında sakatlanmıştı.

THY Euroleague'de aralık ayının oyuncusu Kızılyıldızlı Luca Vildoza oldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de aralık ayının en değerli oyuncusu Kızılyıldız forması giyen Luca Vildoza seçildi. Kızılyıldız geçtiğimiz ay oynadığı 6 maçtan 4 galibiyet çıkarırken, Arjantinli gard maç başı 15.8 sayı, 4.7 asist, 2.2 top çalma ve 17.7 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu.

Parkelerden uzak kalacak

Kızılyıldız'ın geçtiğimiz hafta uzatmalarda dramatik bir şekilde Barcelona'ya kaybettiği maçın başlarında sakatlanarak soyunma odasını tutan Vildoza'nın Hamstring sakatlığı geçirdiği ve bir süre parkelerden uzak kalacağı açıklandı.

Takıma sezon içinde katıldı

NBA ekibi Milwakue Bucks tarafından serbest bırakılan oyuncu ekim ayının ortasında Kızılyıldız ile sözleşme imzalmıştı. Euroleague'de Sırp temsilcisinin formasını bu sezon 13 maçta terleten Arjantinli yıldız 14 sayı, 4.2 asist istatistikleriyle takıma büyük katkı sağladı.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız, Campazzo için kesenin ağzını açtı!
Habere Git

Ivanovic sonrası Kızılyıldız çıkışa geçti

Sezona Vladimir Jovanovic yönetiminde giren Kızılyıldız, Euroleague ilk 7 maçta yalnıza bir galibiyetle başladı. Sonrasında takımın başına daha önce ülkemizde Beşiktaş'ı da çalıştıran deneyimli koç Dusko Ivanovic'i getiren Kızılyıldız müthiş bir ivme yakaladı. Ivanovic yönetiminde Euroleague'de ilk 6 maçından da galibiyetle ayrılan Kızılyıldız, kendini ligin orta sıralarında atmayı başardı.

Campazzo için geri sayım başladı

Kızılyıldız iki hafta önce flaş bir sezon ortası transferine daha imza attı. Bir diğer Arjantinli gard Facundo Campazzo'yu kadrosuna katan Sırp ekibi, bu transferle bütün Avrupa'da ses getirdi. Adriyatik Ligi'nde ilk maçına çıkan yıldız oyuncunun Euroleague'de forma giyebilmesi için lisansının çıkması bekleniyor.

Polonara iddiası

Uzun rotasyonunda Hassan Martin'in yaşadığı sakatlığın ardından transfer için kolları sıvayan Kızılyıldız'ın hedefinde Anadolu Efes'te bekleneni veremeyen İtalyan 4 numara Achille Polonara'nın olduğu iddia edildi. 31 yaşındaki oyuncunun transferinin önündeki en büyük engel ise Anadolu Efes'ten aldığı yüksek maaş olarak görülüyor.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman açıkladı Polonara ayrılıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler