EuroLeague'de "Alphonso Ford Sayı Kralı" ve "Yılın Yükselen Yıldızı" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Burak Alaca
12.05.2023 - 16:49 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 17:31

EuroLeague'de sezonun "Alphonso Ford Sayı Kralı" ödülünü Olympiakos'tan Sasha Vezenkov, "Yılın Yükselen Yıldızı" ödülünü ise Partizan'dan Yam Madar kazandı.

EuroLeague'de "Alphonso Ford Sayı Kralı" ve "Yılın Yükselen Yıldızı" Ödülleri Sahiplerini Buldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de sezonun ödüllerini kazanan oyuncular açıklanmaya başlandı. İlk ödüllerinde sahibi Olympiakos ve Partizan'dan isimler oldu. İşte detaylar...

Sayı kralı Sasha Vezenkov oldu

Sezonun sayı kralına verilen "Alphonso Ford Sayı Kralı" ödülünün sahibi Olympiakos'un Bulgar uzun forveti Sasha Veezenko oldu.  2.06'lık oyuncu çıktığı 38 maçta 17.2 sayı tutturdu ve 17.1 sayı ortalayan Maccabi Tel Aviv'li Wade Baldwin'i IV'u geride bırakarak ödülü kazanmayı başardı.

NBA merceği altında

Sasha Vezenkov'un NBA haklarını elinde bulunduran Sacramento Kings'in koçu Mike Brown, Olympiakos'un Fenerbahçe Beko karşısında oynadığı EuroLeague play-off'larının 5. maçını tribünden takip etmişti. Bu sezon Olympiakos ile sözleşmesini uzatan Vezenkov'un kontratında NBA çıkış opsiyonu bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Real'de eller havada: Disko disko Partizani!
Habere Git

Yeni parlayan yıldız Madar

EuroLeague'de 22 yaş altı genç oyunculara verilen "Yılın Yükselen Yıldızı" ödülünün sahibi ise Partizan'ın 22 yaşındaki İsrailli oyun kurucusu Yam Madar oldu. Zeljko Obradovic'in önemli bir rol biçtiği Madar, 38 maçta ortalama 13.2 dakika süre alırken; 5.8 sayı, 1.2 ribaunt ve 1.6 asist ortalamalarını tutturdu.

Ülkesinin gururu oldu

Yam Madar, EuroLeague tarihinde bu ödülü kazanan ilk İsrailli oyuncu olurken, ligde henüz ilk sezonunda bu ödüle layık görülen 4. isim olmayı başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler