Fenerbahçeli Nigel Hayes Davis'e EuroLeague'den Büyük Onur

Burak Alaca
06.06.2023 - 20:27 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 21:12

EuroLeague Oyuncular Birliği sezonun ödüllerini dağıttı. Fenerbahçe'li Nigel Hayes Davis, "Sezonun En Çok Gelişme Kateden Oyuncusu" seçildi.

Fenerbahçeli Nigel Hayes Davis'e EuroLeague'den Büyük Onur

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de Oyuncular Birliği (ELPA) sezonun ödüllerinin sahiplerini açıkladı. Ödüle layık görülen isimlerin arasında Fenerbahçe'nin Amerikalı forveti Nigel Hayes-Davis de yer aldı.

En çok gelişmeyi Fenerbahçeli katetti

Oyuncular Birliği "Sezonun En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncusu" ödülüne bu sezonun başında Barcelona'dan temsilcimiz Fenerbahçe'ye transfer olarak adeta kariyerini yeniden tanımlayan Nigel Hayes-Davis layık görüldü.

Saras ile kariyeri dibe vurdu

2021-2022 sezonunu Zalgiris Kaunas'tan eski koçu Sarunas Jasikevicius'un yanında Barcelona'da geçiren Nigel Hayes-Davis rotasyonun sonunda düştü. EuroLeague'de 37 maçta Katalan ekibinin formasını giyen 29 yaşındaki oyuncu; maç başı 18 dakika süre alırken yalnızca; 4.1 sayı, 2.1 ribaunt, 0.8 asist ve 3.9 verimlilik puanı ortalaması tutturdu.

İlgini Çekebilir
EuroLeague CEO için gözünü Türkiye'ye dikti!
Habere Git

Itoudis ile küllerinden doğdu

Fenerbahçe Koçu Dimitris Itoudis'in transferini özel olarak istediği oyuncu burada herkesi şaşırtmayı başardı. Fenerbahçe'nin bu sezon en etkili isimlerinden olan Hayes-Davis, EuroLeague'de 39 maça çıkarken; 10.5 sayı, 4.4 ribaunt, 1.5 asist, 1.2 top çalma ve 13.4 verimlilik puanı ortalamaları ile göz doldurdu.

Avrupa'ya Galatasaray ile geldi

Nigel Hayes-Davis ilk Avrupa deneyimini 2018-2019 sezonunda koç Ertuğrul Erdoğan'ın çalıştırdığı Galatasaray ile yaşadı. Burada etkileyici bir sezon geçiren Amerikalı forvet ertesi sezon EuroLeague ekibi Zalgiris Kaunas'a transfer oldu.

İşte diğer ödüllerin sahipleri:

"Yılın En Clutch Oyuncusu" - Sergio Llull

"En İyi Çaylak Oyuncu" – Darius Thompson

"En Çok Saygı Duyulan Oyuncu" – Kyle Hines

"Fair Play Ödülü" – Luke Sikma

"En Clutch Oyuncu" – Sergio Llull

"Yılın Altıncı Adamı" – Kostas Sloukas

İlgini Çekebilir
Real Madrid, Tavares için limitleri aşıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler