EuroLeague'den karar! Anadolu Efes - Maccabi Tel Aviv maçı Letonya'ya alındı

Akın Ungan
26.01.2024 - 11:10 | Son Güncellenme: 26.01.2024 - 11:21

THY EuroLeague yönetimi, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'in İstanbul'da Anadolu Efes'e karşı oynayacağı maçı güvenlik sebebiyle Letonya'ya aldı.

EuroLeague'den karar! Anadolu Efes - Maccabi Tel Aviv maçı Letonya'ya alındı

AJANSSPOR HABER

İsrail ile Filistin arasındaki çatışma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geniş yankı buldu. Yaşananlar spora da yansıdı. Son olarak Antalyaspor'da forma giyen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in Trabzonspor'a karşı oynanan maçta bulduğu golde yaptığı gol sevinci, siyasi propaganda olarak nitelendirilirken, futbol severlerin tepkisini çekmişti. Maçın ardından gözaltına alınan Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve futbolcu sınır dışı edildi.

EuroLeague İsrail takımını Türkiye'ye göndermedi

Futbolda yaşanan bu gelişme basketbola da yansıdı. Turkish Airlines EuroLeague'de mücadele eden temsilcimiz Anadolu Efes, EuroLeague yönetiminin güvenliği gerekçe göstererek İsrail takımı Maccabi Tel Aviv ile İstanbul'da oynanması planlanan maçın Letonya'ya alındığını açıkladı.

Efes'ten açıklama

Anadolu Efes'ten yapılan açıklamada, "Turkish Airlines EuroLeague’in 26. haftasında, 8 Şubat 2024 Perşembe günü Maccabi Playtika Tel Aviv’i konuk edeceğimiz karşılaşma, yetkililerce alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda Letonya’da oynanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Emlakjet'in Hapoel Tel Aviv maçı Slovenya'da
Habere Git

Anadolu Efes - Maccabi Tel Aviv maçı ne zaman, nerede, saat kaçta?

Anadolu Efes - Maccabi Tel Aviv maçı 8 Şubat 2024’te, Letonya'nın başkenti Riga’da bulunan Arena Riga'da yerel saatle 19.30’da, Türkiye saati ile 20.30’da başlayacak ve seyircili şekilde oynanacak.

Beşiktaş ise Slovenya'ya gidecek!

Geçtiğimiz gün ise Beşiktaş'ın İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv'e karşı oynayacağı BKT Avrupa Kupası maçı farklı ülkeye alınmıştı. Beşiktaş Emlakjet Erkek Basketbol Takımı'nın 7 Şubat Çarşamba günü Hapoel Tel Aviv'i konuk edeceği maç Slovenya'da oynanacak.

İlgini Çekebilir
All-Star ilk 5'leri açıklandı, LeBron o rekoru tarihe gömdü! Alperen Şengün...
Habere Git

Siyah-Beyazlılar'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde oynanması planlanan BKT Avrupa Kupası A Grubu 18. hafta maçının, aynı gün saat 20.00'de seyircilere açık olarak Slovenya'nın başkenti Lübliyana'daki Stozice Arena'da yapılacağı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler