Luka Doncic: "Euroleague maçlarını izlemeyi NBA maçlarına tercih ederim"

Burak Alaca
08.01.2023 - 17:57 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 18:29

Dallas Mavericks'in Sloven yıldızı Luka Doncic yaptığı açıklamada Euroleague maçlarını izlemeyi NBA maçlarını izlemekten daha çok sevdiğini söyledi.

Luka Doncic: "Euroleague maçlarını izlemeyi NBA maçlarına tercih ederim"

AJANSSPOR-HABER

Dallas Mavericks'in süper yıldızı Luka Doncic, yaptığı basın toplantısında Euroleague ve NBA'i seyir zevki olarak kıyasladı. Yıldız oyuncu fırsat bulduğu takdirde NBA maçları yerine Euroleague maçlarını takip ettiğini söyledi.

"Euroleague'i NBA'e tercih ederim"

Euroleague maçlarını NBA maçlarına nazaran daha keyifli bulduğunu belirten Luka "Euroleague maçlarını NBA'den daha fazla takip ediyorum. Yalnızca televizyonda önemli bir NBA maçı görürsem izliyorum." dedi.

"NBA oyuncuları daha yetenekli"

Geçtiğimiz mart ayında eski NBA oyuncusu JJ Redick'in düzenlediğ podcast programına ktıla Doncic "NBA oyuncuları Euroleague oyuncularına nazaran çok daha yetenekli. Basitçe onları savunmak imkansız. NBA'de sahanın daha geniş olması ve kurallar kesinlikle sayı atmayı daha kolaylaştırıyor." demişti.

İlgini Çekebilir
Yok artık Luka Doncic... Rekor paramparça!
Habere Git

MVP yarışında 2. sırada

Bu sezon Dallas Mavericks forması ile izleyenleri büyüleyen Luka Doncic, NBA.com'un açıkladığı MVP adayları listesinde 2. sırada yer alıyor. İlk sırada ise son iki yılda  "Sezonun En Değerli Oyuncusu" seçilen Sırp pivot Nikola Jokic var.

Ligi domine ediyor

Dallas Mavericks 23-17'lik derecesi ile Batı Konferansı'nda 4. sırada yer alıyor. Mavericks'i sırtalayan isim ise 34.0 sayı, 8.8 ribaunt ve 8.6 asist ortalamarı ile olağanüstü bir sezon geçiren Luka Doncic.

Euroleague'i yakıp yıktı

Alt yaş kategorisinden beri formasını giydiği Real Madrid ile 3 sezon Euroleague'de boy gösteren Luka Doncic son sezonunda Avrupa'da tozu dumana kattı. 2017-2018'de 33 Euroleague maçına çıkan Luka 16.0 sayı, 4.8 ribaunt ve 4.3 asist ortalamaları ile Euroleague'de normal sezon MVP'si seçildi. Euroleague finalinde Real Madrid'in Fenerbahçe'yi 79-77 yendiği maçta da 20 sayı, 10 asist ve 8 ribaunt ile oynayan genç yıldız Final 4 MVP'si ödülünün de sahibi oldu. Sonrasında NBA Draft'ına katılan oyuncunun Avrupa kariyeri büyük bir finalle son bulmuş oldu.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Luka Doncic'ten triple-double!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler