''Euroleague'in yetenekleri NBA'de oynayabilir''

27.07.2017 - 12:56 | Son Güncellenme: 27.07.2017 - 12:56

Geride bıraktığımız sezonu Baskonia forması altında geçiren, Önümüzdeki yıl için ise Boston Celtics ile anlaşmaya varan Shane Larkin, NBA ve Avrupa basketbolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Larkin, HoopsHype‘dan Alex Kennedy ile bir podcast röportajı gerçekleştirdi. 24 yaşındaki guard, NBA kariyerinden bahsederek sözlerine başlayıp “Okyanus aşırı ülkelerde basketbol oynamam bana yardımcı oldu. NBA’de kariyerim adeta bir hortum gibiydi. Drafttan sonra sakatlık geçirip bileğimi kırdım. Sonra fazla şans bulamadım. Bana uymayan bir sistemin içindeydim, Brooklyn’e gittim. Sezon iyiydi fakat yönetimle ilgili her şey değişti. Bu nedenlerden dolayı okyanusun ötesinde oynamak bana çok yardım etti. Özgüven patlaması yaşadım. Kolej yıllarımdaki gibi esas adam ben oldum” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da yaşadığı tecrübeye ve Vitoria’daki hayatına da değinen Larkin, “Avrupa’da yaşadığım tecrübe bana çok şey kattı. Saha dışında ara sıra ‘Evimi Özledim!’ modundaydım fakat genel olarak iyi zaman geçirdim. Baskonia çok iyiydi, beni çok sıcak karşıladılar. Vitoria basketbolu çok seviyor. Büyük bir futbol kulubü olmamasından dolayı insanlar basketbola yönelmiş durumda. Burası beni kendime getirdi” dedi.

Kendisine yöneltilen soru üzerine NBA ve EuroLeague’i karşılaştıran oyuncu, EuroLeague’deki yetenekli isimlerin NBA’de oynayabileceğini vurguladı. Larkin’in sözleri şu şekilde:

“NBA, NBA’dir. Ondan daha iyi bir organizasyon yok. EuroLeague birçok yeteneğe sahip ve onlar NBA’de de oynayabilirler. Ulusal liglere gelince ise bir sürü farklılık var. EuroLeague’de üst düzey takımların ardından İspanya Ligi’nde oynuyorsunuz. Yunanistan, Rusya, Türkiye gibi birçok ülkeden takımla karşılaştık. Daha sonra yerel takımlarla mücadele ettik. İspanya Ligi ile şunu diyebilirim ki herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyuyor. EuroLeague’in yeteneklerinin seviyesi oldukça güçlü. Çoğu oyuncu NBA’e gidebilir. NBA’deki oyuncuların Avrupa’ya gitmesi durumunda ise orada aynı şeyi söyleyeceklerdir. LeBron ya da onun tarzında biri değilseniz, bunun kolay olduğunu dile getirmezler”

Shane Larkin, Baskonia Vitoria Gasteiz forması altında Turkish Airlines EuroLeague’de çıktığı 33 karşılaşmada 13.1 sayı, 2.7 ribaund ve 5.7 asist istatistiklerini tutturdu.

Trendbasket

Senin için hazırladığımız haberler