"Evden çalışınca daha çok yoruluyorum"

29.03.2020 - 17:08 | Son Güncellenme: 29.03.2020 - 17:17

Koronavirüsün herkesi eve hapsettiği şu günlerde futbolcular da kendilerini hazır tutmaya çalışıyor. Pekiyi, evden çalışmayla ilgili futbolcular ne düşünüyor? Teknik adamların yorumu ne? Dikkat çeken bazı sözleri sizler için derledik...

"Evden çalışınca daha çok yoruluyorum"

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle futbolcular da evde yaptıkları egzersizlerle birlikte fit kalmaya çalışıyor. Ancak; evde yapılan antrenmanlar ile normal antrenmanlar arasındaki fark tartışma yarattı. Futbolcular ve teknik adamlar, bu konuyla ilgili çeşitli görüşler belirtiyor. İşte evdeki çalışmayla antrenman arasındaki farka dair yapılan bazı değerlendirmeler...

Sergen Yalçın - Beşiktaş teknik direktörü

DERLEYEN - EMRAH KARALİNÇ

"Oyunculara verdiğimiz bir program var. Evde bir şeyler yapıyorlar ama hiçbir zaman idmanın yerini tutmaz. TFF’den resmi bir açıklama gelmediği sürece antrenmanları açamıyoruz. Telekonferansla antrenman abartı. O kadara da gerek yok. Bu adamların hepsi profesyonel, ne yapmaları gerektiğini biliyorlar."

Musa Nizam - Akhisarspor

"Takımla yapılan çalışmayla şu an yaptığımız çalışmalar arasında elbette farklar var. İnsan ister istemez sıkılıyor. Daha fazla yoruluyor gibi hissediyorsun. Takımla olunca zaman daha çabuk geçiyor. Çalışmalar zevkli oluyor. Ama şu anki durumda yapmak durumundayız. Hocalarımızın yaptığı programları uyguluyoruz. Kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz."

Mario Gomez - Stuttgart

Futbol oynamak ve takım arkadaşlarımla antrenman yapmak ile şu anki çalışmalar arasında farklar var. Kaslarımızı çalıştıracak egzersizlere ihtiyacımız var. Bireysel antrenmanlar, futbola özgü çalışmalar içermiyor. Ama dayanıklılık açısından formda kalmak önemli.

Niklas Moisander - Werder Bremen

"Önümüzdeki aylarda futbolun ne durumda olacağı belirsiz. Bu elbette endişe verici. Evdeki günlerime gelince... Eşimin yemek konusunda çok başarılı olması, çocuklarımla daha fazla vakit geçirebiliyor olmam güzel. Bu bir rutin galine geldi. Eğitim programlarıma da evde devam ediyorum. Bu tabi ki yorucu ve zorlayıcı oluyor. Normal antrenman gibi değil."

Daniel Buballa - Saint Pauli

"Antrenman sırasında yapmam gereken her şeyi televizyon izleyebilmem için kanepenin yanındaki oturma odasına yerleştim. Hareket etmezsem zaten 2 ya da 3 gün sonra deliririm. Şu an her şey yolunda görünüyor. Futbol oynamamak benim için çok zor. Bunu daha önce hiç yaşamamıştım. Bu çalışmalar sadece bizi hazır tutma çabası."

Emre Can - Borussia Dortmund

"Futbolun olmadığı bir yaşam bizim için eksiktir. Tabi ki futbolu çok özlüyorum. Egzersizler yapıyoruz. Risk geçtiğinde ve maçlar tekrar başladığında kimin kazanıp, kimin kazanayacağı yeniden konuşulacak. Çok, çok zor olacak." (AJANSSPOR DETAY HABER)

Senin için hazırladığımız haberler