Manchester City'nin Golcüsü Erling Haaland'dan Yeni Rekorlar

Feride Kara
08.10.2022 - 19:25 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 19:30

Erling Haaland, evden çıktığı her gün rekor kırıyor! Southampton filelerini de havalandıran Manchester City'nin Norveçli golcüsü yeni rekorlar kırdı. İşte detaylar.

Manchester City'nin Golcüsü Erling Haaland'dan Yeni Rekorlar

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig’de Erling Haaland fırtınası dinmek bilmiyor. Manchester City’nin yaz transfer sezonunda 75 milyon Euro bedelle Borussia Dortmund’dan kadrosuna kattığı Haaland, gollerine devam ediyor. Norveçli, City'nin Southampton'ı 4-0 yendiği maçta 1 gol atarak yeni bir rekora ortak oldu. Haaland, İngiltere Premier Lig’de City formasıyla çıktığı 9 maçta 15 kez fileleri havalandırarak başarılması güç bir istatistiğe imza attı. 

McAdams'ın rekorunu da gömdü!

Manchester City tarihinde 10 maç üst üste gol atmayı başaran iki futbolcu bulunuyor. Rekor, 1957 yılında City formasıyla top koşturan Kuzey İrlandalı Billy McAdams’a aitti. Bugün oynadığı maçla birlikte üst üste 10 maçta da gol atmayı başaran Erling Haaland bu rekora ortak almayı başardı. 

Maç başı ortalaması 2.2 gol!

Kariyeri boyunca 208 maça çıkan Norveçli futbolcu, bunların 195’inde ilk 11 başladı. 154 gol ve 39 asistlik bir performans sergileyen Haaland, bu sezonsa City formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 13 maçta 20 gol ve 3 asiste imza attı. Norveçli yıldızın City'deki maç başına gol ortalaması 2.22’ yi bularak, inanılmaz bir durum oluştu!

Haaland'ın gitmesi için kampanya açıldı!

Haaland’ın Premier Lig’deki olağanüstü performansı İngiliz futbolseverleri de harekete geçirdi. Haaland’ın robot olduğunu ve haksız rekabet ortamı oluşturduğunu gerekçe göstererek 22 yaşındaki futbolcunun gitmesi için imza kampanyası başlatıldı. Ayrıca İngiliz basınında kampanyada yaklaşık 2 milyon imza toplanıldığı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler