Everton - Crystal Palace: 3-2 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
19.05.2022 - 23:49 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 00:10

Premier Lig'de Everton ile Cyrstal Palace karşılaştı. Everton, kümede kalma yolunda çıktığı kritik maçı 2-0 geri düşmesine rağmen 3-2 kazandı. İşte detaylar.

Everton - Crystal Palace: 3-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 33. haftasında Everton ile Crystal Palace karşı karşıya geldi. Premier Lig'e tutunma yolunda son derece kritik bir maça çıkan Everton, kendi evinde önce 2-0 geriye düştü. Maçın ikinci yarısında skoru eşitleyen Everton, son dakikalarda Calvert-Lewin'den gelen gol ile ligde kalmayı başardı. Maçta 3. golün ardından Everton taraftarı sahaya indi.

2-0 geriye düştü

Premier Lig'in köklü kulüplerinden Everton, bu sezon kabus gibi bir dönemden geçti. Championship'e düşme tehlikesi ile burun buruna gelen takım, bitime 1 hafta kala Premier Lig'de kalmayı garantiledi. Crystal Palace karşısındaki kritik maçta Everton, 21. dakikada Mateta ve 36. dakikadaki Ayew'in golleri ile 2-0 geriye düştü.

Soyunma odasından muhteşem döndü

Everton, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısına güçlü başladı. Everton, 54. dakikada Keane ile farkı 1'e indirirken, 79'da Richarlison'un golü ile eşitliği yakaladı.

Everton tarihinin önemli gollerinden

İngiltere'nin köklü kulüplerinden Everton'ın, Premier Lig'de kalmasını garantileyen golü ise Calvert-Lewin attı. Müthiş maçın 85. dakikasında sahneye çıkan 25 yaşındaki yıldız, topu Crystal Palace ağlarına gönderdi.

Golden sonra taraftar sahaya indi

85. dakikada Calvert-Lewin'in attığı galibiyet golünün ardından ateşli Everton taraftarı sahaya indi. Premier Lig'de kalmanın ve 2-0'dan geri dönüşün mutluluğunu yaşayan taraftar, bir süre maçın tekrar başlamasını engelledi.

Senin için hazırladığımız haberler