Eyüpspor Ukrayna'dan 2 Oyuncuyu Transfer Etti

Akın Ungan
30.03.2022 - 00:44 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 01:13

Eyüpspor, FIFA'nın Ukraynalı oyuncular için transfer iznini ilk uygulayan Türk kulüp oldu. Dynamo Kiev ve Vorskla Poltava'dan 2 oyuncu transfer edildi.

Eyüpspor Ukrayna'dan 2 Oyuncuyu Transfer Etti

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, transferde düğmeye bastı. Eyüpspor, Ukrayna Premier Lig'den 2 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Dynamo Kiev ve Vorskla Poltava'dan 2 transfer

Eyüpspor, Ukrayna Premier Lig'den sözleşmesi devam eden 2 oyuncuyu transfer etti. 1. Lig ekibi, Dynamo Kiev'den Gerson Rodrigues ile Vorskla Poltava'dan Olivier Thill'i kadrosuna kattı.

FIFA izin vermiş, TFF onaylamıştı

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açması üzerine FIFA, iki ülkede futbol oynayan Ukraynalı ve yabancı oyuncuların farklı ülke takımlarına transfer olabilmesi izin vermişti. FIFA'nın bu kararını TFF onayladı.

Transfer izninden ilk yararlanan Türk kulüp

Eyüpspor, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan dolayı FIFA'nın verdiği transfer izninden ilk yararlanan Türk kulübü oldu.

TFF kararı onaylamıştı

TFF, konuyla ilgili daha önce şöyle bir açıklama yapmıştı: "FIFA’nın Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle Ukrayna ve Rusya Futbol Federasyonlarına tescilli futbolcu ve antrenörler hakkında aldığı karar ve yürürlüğe koyduğu FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nın Ek-7’si uyarınca; TFF’nin ilgili talimat, düzenlemeleri ve lig statülerinde belirtilen yabancı uyruklu futbolcu kontenjanlarına uymak koşulu ile, yabancı futbolcu oynatılmasına izin verilen kulüpler;

a) Ukrayna Futbol Federasyonu’na bağlı kulüplere tescilli futbolcular ile Rusya Futbol Federasyonu’na bağlı kulüplere yabancı uyruklu statüde tescilli olan futbolculardan en fazla 2 tanesi ile 2021-2022 sezon sonuna kadar imzalayacakları sözleşmeleri 07.04.2022 (bu tarih dahil) tarihine kadar tescil ettirebilirler. Bu kapsamda yeni oyuncu tescil ettiren kulüplerin A Takım Listelerini bu futbolcular yönünden en geç 08.04.2022 tarihine kadar ve tescili takip eden ilk resmi müsabakalarından 24 saat önce revize etmeleri mümkündür."

"Ukrayna Futbol Federasyonu’na bağlı kulüplere tescilli diğer futbolculardan (amatör, kadın ve futsal), en fazla 2 tanesini 2021-2022 sezon sonuna kadar geçerli olmak üzere 07.04.2022 tarihine kadar tescil ettirebilirler."

"Ayrıca Süper Lig kulüpleri; TFF’nin ilgili talimat ve düzenlemelere uymak koşulu ile Ukrayna ve Rusya Futbol Federasyonuna bağlı kulüplerde yabancı uyruklu statüde tescilli olan ve sözleşmesi askıya alınan antrenörler ile 2021-2022 sezon sonuna kadar geçerli olmak üzere imzalayacakları sözleşmeleri tescil ettirilebilir."

İlgini Çekebilir
TFF'den özel izin! Transfer yapılabilecek...
Habere Git

Yeni transferlerin bu sezonki performansları

Eyüpspor'un Ukrayna Premier Lig'inden transfer ettiği Gerson Rodrigues ile Olivier Thill'in bu sezonki performansları şu şekilde:

Gerson Rodrigues: Dynamo Kiev forması ile bu sezon 15 karşılaşmaya çıkan 26 yaşındaki sol kanat, 1 gol, 1 asist kaydetti.

Olivier Thill: Vorskla Poltava forması ile bu sezon 19 karşılaşmaya çıkan 25 yaşındaki orta saha, 10 gol, 8 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler