Eyyam-ı Bahur Sıcakları Ne Anlama Geliyor, Sıcaklar Ne Kadar Sürecek?

30.07.2021 - 21:05 | Son Güncellenme: 30.07.2021 - 21:11

Eyyam-ı bahur sıcakları ne anlama geliyor? Uzmanlardan gelen sıcaklık uyarıları devam ediyor. Peki Eyyam-ı bahur sıcakları ne kadar sürecek?

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Ne Anlama Geliyor, Sıcaklar Ne Kadar Sürecek?

Eyyam-ı bahur sıcakları ne anlama geliyor, eyyam-ı bahur ne demek? Uzmanlar, İstanbul’da sıcaklıkların 39 dereceyi bulacağını söylüyor. Yani yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanacak. Peki eyyam-ı bahur sıcakları ne kadar sürecek?

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI NE DEMEK?

Eyyam-ı bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen Arapça kökenli Türkçe sözcüktür. Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı kabul edilmektedir.

Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer. Kesin tarih, içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir. 

EYYAYIM-I BAHUR SICAKLARI NE KADAR SÜRECEK?

Eyyam-ı bahur sıcaklıkları genelde temmuz ve ağustos aylarında hissediliyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, ''Ülkemizde ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görülecektir. Afrika kıtasının kuzey batısında oluşacak kuvvetli tropikal hava kütleleri Akdeniz üzerinden atmosferin üst seviyelerine taşınarak jet hava akımları ile ülkemizi etkisi altına alacak. Bu cehennemi sıcaklıklar batı bölgelerimizde, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde kavurucu olarak görülecektir'' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler