Ezeli rakiplerden tarihi transfer çalımları!

17.08.2018 - 17:37 | Son Güncellenme: 17.08.2018 - 20:37

Türk futbol tarihinde ezeli rakiplerden birbirlerine önceki dönemlerde transfer çalımı gelmişti. Galatasaray'da olması beklenen yıldız bir ismin Fenerbahçe'ye imza atması uzun dönem konuşulmuştu. İşte ezeli rakiplerin transfer çalımları...

Ezeli rakiplerden tarihi transfer çalımları!

Türkiye Ligi'mnde geçmişte 4 büyükler arasında dikkat çeken transfer çalımları çok yaşandı. En çok konuşulan transfer çalımlarını sizlerle...

Mehmet Topuz

Kayserispor forması giyen Mehmet Topuz tarihin en olaylı transferlerinden birisi. Kendisi Beşiktaş ile kulübü ise Fenerbahçe ile anlaştı. Topuz, Beşiktaş forması giymesine rağmen Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Mehmet Ekici

Trabzonspor oyuncunun bonservisi için Beşiktaş ile anlaştı. Ancak devreye Fenerbahçe girdi. Yıldız futbolcu yarım sezon kadro dışı kalmasına rağmen tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı.

Tanju Çolak

1991'de Galatasaray ile olan sözleşmesi sona eren Tanju Çolak, yönetimle maddi şartalarda anlaşamayınca soluğu Fenerbahçe'de aldı.

Rıdvan Dilmen

Üç büyüklerin birbirine attığı transfer çalımlarının en akılda kalanı hiç kuşkusuz 1987-88 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Rıdvan Dilmen için yaşanmıştı. Hatırlanacağı gibi o dönem Sarıyer`de oynadığı nefis futbolla transfer döneminin gözdesi olan ünlü futbolcu, Ergun Gürsoy'a söz verip Sarı-Kırmızılı forma ile objektiflere poz vermişti.
Ancak ertesi gün Fenerbahçe, macera filmlerini andıran bir şekilde yıldız futbolcuyu kaçırarak resmi imzayı attırmıştı.

Hasan Vezir

Sarı-Kırmızılılar ise bu transferin rövanşını yine Ergun Gürsoy ile almıştı. Fenerbahçe, 1988-89`de elde ettiği 103 gollük şampiyonluğu kutladığı sırada golcüsü Hasan Vezir'in Galatasaray`a gitmesiyle şoke olmuştu.

Emre Belözoğlu

Emre Belözoğlu Galatasaray'ın alt yapısında yetişip UEFA Şampiyonu kadroda yer aldı. İkinci Galatasaray dönemi beklenirken, sürpriz şekilde Fenerbahçeli oldu.

İlhan Mansız

2001 yılında transferin gözde isimlerinden birisi de Samsunsporlu İlhan Mansız'dı. İlhan için Galatasaray sözleşme imzalama aşamasına kadar geldi ancak son anda atak yapan Beşiktaş golcü oyuncuyu kaptı.

Tarık Daşgün

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Tarık Daşgün'ün transferi konusunda Galatasaray'la her konuda anlaştığını açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Şen ise "Tarık'ı aldık. Bizim korumamızda tatil yapıyor" dedi. Kaçırılıp Vefa Küçük'ün Gebze'deki villasina saklandı. Sonunda Ali Şen, İlhan Cavcav'ın istediği 120 milyarı verdi.

Arif Kocabıyık

"Çingene Arif" lakabıyla bilinen Arif Kocabıyık, Fenerbahçe'de geçirdiği 4 yılın ardından yeni sözleşmede yazan rakamı beğenmedi. Takım arkadaşlarından 10 milyon lira toplayarak, Fenerbahçe'den bonservisini aldı. Daha fazla para teklif eden Galatasaray'la mukavele yaptı.

Okan Koç

2003-2004 sezonu öncesinde transferin gözde ismi Gençlerbirliği'nin yıldızı Okan Koç'tu. Genç oyuncu için Galatasaray ve Beşiktaş kapışıyordu. Fatih Terim'in çok istediği Okan'ın gönlü de sarı kırmızılı takımdaydı ancak Beşiktaş transfer savaşından galip çıkan taraf oldu.

Tümer Metin

Beşiktaş'ta 5 sezon oynadıktan sonra kaptanlığa kadar yükselen Tümer Metin'in askerlik sorunu nedeniyle yurt dışına transfer olması bekleniyordu. Ancak yıldız oyuncu, Fenerbahçe'ye transfer olarak siyah beyazlıları ters köşeye yatırdı.

Rüştü Reçber

Uzun yıllar Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Rüştü Reçber 2008'de sürpriz bir şekilde takım arkadaşı Mehmet Yozgatlı'yla birlikte Beşiktaş'a geçti.

Ersan Gülüm

Ersan Adem Gülüm için Galatasaray ile kulübü Adanaspor'un anlaşması beklenirken, "transferden çekildi" denilen Beşiktaş araya girerek başarılı stoperi kaptı ve ezeli rakibine çalım attı!

Mustafa Pektemek

Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek'i istediklerini Lig TV'de resmen dile getiren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamasının hemen ertesi gününde Beşiktaş, golcü futbolcuyu 4 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağladı.

Orhan Şam

Fenerbahçe, Mustafa Pektemek'in rövanşını aynı gün Orhan Şam'ı transfer ederek aldı. Beşiktaş'ın da istediği G.Birliğili futbolcu 3,5 milyon Euro bonservis bedeliyle F.Bahçe'ye transfer oldu.

Miroslav Stoch

Galatasaray'ın uzun süre Chelsea'den kadrosuna katmak için uğraştığı Miroslav Stoch son dakikada Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Yusuf Şimşek

2008-2009 sezonunun devre arasında Bursasporlu Yusuf Şimşek, Trabzonspor'un kampına katılmasına karşılık Beşiktaş'ta soluğu almıştı.

Önder Turacı

Uzun yıllar Fenerbahçe'de top koşturan Önder Turacı, 2004-2005 sezonu öncesinde Galatasaray'la anlaşmasına rağmen son noktayı Sarı-Lacivertliler koymuştu.

Elvir Balic

1998 yılının en çok konuşulan transferi oldu Elvir Baliç... Bursaspor'un yıldızına Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Cem Uzan'ın takımı İstanbulspor da talip oldu ancak Baliç'in tercihi, kendisi için toplam 12 milyon dolar veren Fenerbahçe oldu. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler