F1 hakemi Fatih Altaylı'dan gazoz tepkisi

17.11.2020 - 13:41 | Son Güncellenme: 17.11.2020 - 13:41

Lewis Hamilton’ın kazandığı Türkiye Grand Prix’sinde, podyumda şampanya yerine gazoz ikram edilmesine bir tepki de o gün Formula 1 hakemi olan gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, "Bu kez niye böyle bir saçmalık oldu ve bu kimin fikriydi gerçekten bilmiyorum" dedi. İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Grand Prix’sinde, kutlamalar esnasında şampanya yerine gazoz verilmesi tartışılmaya devam ediyor. Mercedes Formula 1 takımının CEO’su Toto Wolff 'un ''Birlikte eve gideceğiz ve (kutlamada) az önce podyumda gördüğümüz gazozdan farklı şeyler olacak'' demeciyle ortaya çıkan 'gazlı içeçek' için o gün Formula 1 hakemliğini yapan gazeteci Fatih Altaylı'dan da tepki geldi. Altaylı, Habertürk'teki köşesinde konuyla ilgili şunları yazdı:

"Türkiye Grand Prix’sinin podyumunda yani şampiyonlara kupaların verilmesi töreninde Formula 1’in geleneksel şampanyalı kutlaması yerine, ne olduğunu hala tam bilmediğimiz bir gazozumsu ile kutlama yapılmış. Ben de bunu sosyal medyadan öğrendim.

Açıkçası kupa törenini hakemlerle birlikte izlerken şampanya şişesi zannettiğimiz şişelerin üzerinde marka olmamasını “reklam hassasiyetine” bağlamıştık ama meğer hassasiyet başka imiş.

Garip olan ise şu. İstanbul Park’ta daha önce 5 Formula 1 yarışı yapıldı ve hepsinin de bir kupa töreni vardı. O zaman da AK Parti iktidardı ve her seferinde hakiki şampanya patlatıldı. Bu kez niye böyle bir saçmalık oldu ve bu kimin fikriydi gerçekten bilmiyorum. Sportif tarafta ne oldu bilirim ama organizasyon tarafını bilemem" ifadelerini kullandı.

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Grand Prix'sinde görevli 4 hakemden biri olarak görev yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler