F1 pilotu Lewis Hamilton "isim hakkı" davasını kaybetti

20.11.2020 - 14:48 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 14:52

F1 pilotu Lewis Hamilton, İsviçre mücevher saat markası olan Hamilton'a açtığı isim hakkı davasını kaybetti. İşte detaylar...

F1 pilotu Lewis Hamilton "isim hakkı" davasını kaybetti

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu Lewis Hamilton, İsviçre lüks saat markası Hamilton International'a karşı mahkemedeki savaşını kaybetti.

Ne olmuştu?

Türkiye Grand Prix'siyle 7.şampiyonluğuna ulaşan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, kendisiyle aynı ismi kullanan İsviçre saat markası Hamilton International'a telif hakkı talebiyle dava açmıştı. Hamilton'ın avukatları, İsviçre markasını geleneksel saatler, akıllı saatler ve mücevherler pazarlarken İngiliz şampiyonunun adını tescil ettirmeye çalışmakla suçladı.

Mahkeme Hamilton'ı haksız buldu

Açılan davada mahkeme, Formula 1 dünya şampiyonunun isim hakkı talebini reddetti, çünkü saat ve değerli mücevher markası olan Hamilton International şirketi, 1892'den beri aynı isimle satış yaptığı belirtildi.

Açıklamada "İtiraz edilen ticari marka Lewis Hamilton adından değil, yalnızca Hamilton kelimesinden oluşmaktadır. Söz konusu soyadı İngilizce konuşulan ülkelerde yaygındır" dendi. Açıklamada iddia edilen şirketin geçmişine vurgu yapılırken, Hamilton'nın Formula 1'deki başarısına rağmen soyadını koruma hakkına sahip olmadığını ve Hamilton International'ın 19. yüzyılın sonundan beri bu soyadıyla çalışmalarını sürdürdürdüğü ifadelerine yer verildi.

Lewis Hamilton kötü niyetli

İsviçre markası Hamilton International ise açılan davanın kötü niyetli olarak nitelendirdiklerini ifade etti. Açıklamada, "Lewis Hamilton ve avukatları, şirketimize karşı kötü niyetli olarak dava açmış ve kaybetmiştir. Şirketimiz üç yıllık belirsizliğin ardından hiçbir değişiklik yapmadan faaliyetlerine devam edebilecektir " değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler