Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Manchester United'ı Satın Almak İstiyor

Orhan Gülek
11.01.2023 - 21:32 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 00:16

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Jim Ratcliffe ile ortaklık kurarak İngiliz devi Manchester United'ı satın almak istiyor. İşte detaylar

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Manchester United'ı Satın Almak İstiyor

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 takımlarından Mercedes'in başarılı pilotu Sir Lewis Hamilton, futbola giriyor. İngiliz pilot, Manchester United'ın yeni ortağı olabilir.

Lewis Hamilton ile Jim Ratcliffe ortaklığı

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Mercedes-AMG F1 takımının da %33'lük hissesine sahip olan INEOS CEO'su Jim Ratcliffe ile ortaklık kurarak İngiliz devi Manchester United'ı satın almak istiyor.

Hamilton: "Bu tarz projelere daha fazla dahil olmak istiyorum"

Mercedes sürücüsü Hamilton, İngiliz basınından The Mirror'a yaptığı açıklamada, "Jim Ratcliffe, bizim takımın bir ortağı. Gelecekte Jim'le birlikte bir şeyler yapmayı istiyorum. Tabi ki nerede ve ne olacağını bilmiyorum, bu yüzden kesin bir şey söyleyemem. Jim Ratcliffe'den Manchester United'ı satın almakla alakalı projeyi konuşacağımız bir telefon almadım. Ancak bu tarz projelere daha fazla dahil olmak istiyorum çünkü siyahilerin bu tarz konularda söz hakkı alması gerektiğine inanıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton'dan hodri meydan! "Bir daha yarışmam"
Habere Git

Manchester United satışa çıkarılmıştı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, geçtiğimiz günlerde sahibi olan Glazer ailesi tarafından satışa çıkarılmıştı. Kulüp Cristiano Ronaldo'yla olan sözleşmesini feshettikten sonra, kulübün satışı için teklifleri değerlendirmeye alacağını duyurdu.

Jim Ratcliffe, Glazer ailesiyle anlaşamamıştı

Kırmızı Şeytanların büyük bir hayranı olan İngiltere'nin en zengin adamını Jim Ratcliffe, daha önce Manchester United'ı satın almak için Avram Glazer kardeşlerle görüşmüş ancak aileyle satışta anlaşamamıştı.

Hamilton, tuttuğu takımın rakibi olabilir

Jim Ratcliffe ile ortaklığa hazırlanan yarış ikonu Hamilton ise, Paris Saint-Germain forveti Neymar da dahil olmak üzere spordaki birçok önde gelen figürle bağları olan büyük bir futbol taraftarı olarak biliniyor, ancak çocukluğundan beri Arsenal taraftarıydı ve şimdi, tuttuğu takımın doğrudan rakibi olabilir.

İlgini Çekebilir
Formula 1 dünyası Pele için yasta
Habere Git

Lewis Hamilton'ın kariyeri

Kariyerine 2007'den 2012'ye kadar yarıştığı McLaren F1 takımında başlayan Hamilton, kazandığı 7 dünya şampiyonluğu ile Michael Schumacher ile beraber en çok şampiyon olan iki Formula 1 pilotundan biridir. Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan, en çok pol pozisyonu alan ve en çok podyuma çıkan pilotudur. Ayrıca Hamilton en çok yarış zaferi, en çok pol pozisyonu ve en çok podyum dâhil olmak üzere birçok rekora sahiptir.

Formula 1'de yeni sezon ne zaman başlayacak?

Motor sporlarının en prestijli yarışlarından Formula 1'de 2023 sezonu, 5 Mart 2023 tarihinde Bahreyn GP ile başlayacak ve 26 Kasım’daki Abu Dhabi GP ile tamamlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler