F1 tarihindeki ikinci Sprint yarışında zirve Bottas'ın

Orhan Gülek
11.09.2021 - 17:49 | Son Güncellenme: 11.09.2021 - 20:02

Son dakika Formula 1 haberleri... F1 tarihinde ikinci kez düzenlenen Sprint yarışında zafer Bottas'ın, pole pozisyonu Max Verstappen'in oldu.

F1 tarihindeki ikinci Sprint yarışında zirve Bottas'ın

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı İtalya Grand Prix'si öncesi düzenlenen sezonun ikinci sprint yarışında zafer  Mercedes takımından Fin pilotu Valtteri Bottas'ın olurken, pole pozisyonunu Verstappen aldı.

F1 tarihinde ikinci kez düzenlenen sprint yarışı, Milano’nun kuzeydoğusundaki Monza şehrinde Heineken Gran Premio pistinin ev sahipliğinde 18 tur üzerinden gerçekleştirildi.

2021 İtalya GP'de pole pozisyonu Verstappen'in

Sıralama turlarını kazanarak sprint yarışına ilk cepte başlayan Mercedes'in Finlandiya sürücüsü Valtteri Bottas, kalkışta yerini koruyarak, sprint yarışında galip gelen pilot oldu.

Bottas, cezadan dolayı pole pozisyonu hakkını kaybetti

Fin pilot bu zaferle fazladan üç puan alsa da, motor değişikliği nedeniyle aldığı cezadan ötürü pazar günkü yarıştaki pole pozisyonu hakkını kaybetti.

Red Bull pilotu Verstappen ise  yarışa üçüncü sıradan başladı ve harika startının ardından ikinciliğe çıktı. Sonrasında McLaren pilotlarıyla arasını yavaş yavaş açarak damalı bayrağı damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Verstappen, arka arkaya üçüncü pole pozisyonunu kazandı

Verstappen böylelikle iki puan aldı ve pazar günkü yarışa da pole pozisyonundan başlama hakkı elde etti. Verstappen arka arkaya üçüncü pole pozisyonunu kazanırken, bu yılki pole sayısını 8'e yükseltti.

McLaren pilotu Ricciardo, üçüncü sırada

McLaren pilotu Daniel Ricciardo, damalı bayrağı üçüncü sırada gördü ve sprint sıralama yarışında verilen son puanın sahibi oldu. Avustralyalı pilot, startta hem Norris hem de Hamilton'ı geçmeyi başardı. Böylelikle pazar günkü yarışa ikinci sıradan başlayacak.

Hamilton, günün kaybeden pilotu oldu

Sprint sıralama yarışın başında Mercedes pilotu Lewis Hamilton çok kötü bir start aldı ve ilk viraja gelirken hem Max Verstappen hem de iki McLaren sürücüsüne birden geçildi. Kötü startın ardından düzlüklerde hızlı olan McLaren pilotu Norris'i geçemedi ve damalı bayrağı beşinci sırada gördü. Böylelikle Hamilton, yarınki yarışa dördüncü sıradan başlayacak.

Organizasyonu daha heyecanlı hale getirmek için bu yıl üç etapta uygulanmasına karar verilen sprint yarışında alınan dereceler, İtalya Grand Prix'sinin grid dizilişinde geçerli olacak.

İtalya Grand Prix'si 53 tur üzerinden koşulacak ve yarın TSİ 16.00'de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler