F1'de Grosjean yerine test pilotu

30.11.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 16:18

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'de dün yapılan Bahreyn Grand Prix yarışında, bariyerlere çarparak büyük bir kaza yapan Fransız pilot Grosjean, Sakhir Grand Prix'sinde yarışamayacak. Bu hafta sonu yapılacak olan yarışta Haas pilotu Grosjean yerine kim yarışacak? Romain Grosjean'ın sağlık durumu nasıl? İşte tüm detaylar...

F1'de Grosjean yerine test pilotu

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 takımlarından Haas'nın Fransız pilotu Romain Grosjean, Bahreyn Grand Prix'sinde yaptığı kaza nedeniyle sağlık durumunun yarışa katılmasına elverişli olmadığı açıklandı.

ABD merkezli Haas F1 takımından yapılan açıklamaya göre, kaza sonrası elinde ve ayaklarından yanıklar oluşan 34 yaşındaki Fransız pilot Grosjean'in yarışa katılmamasına karar verildi.

Ne olmuştu?

Bahreyn'nin ev sahipliği yaptığı sezonun 15. yarışında start sonrası Haas takım pilotu Grosjean, üçüncü virajda AlphaTauri pilotu Daniil Kvyat ile temas yaşadı. Daha sonra 220km hızla bariyerlere çarpan Grosjean'in aracı alev aldı. Bir anda alev topunun içerisinde kalan Haas pilotu Grosjean, araçta bulunan Halo sistemi sayesinde ufak sıyrıklarla büyük kazayı atlattı. ( YANAN ARAÇTAN YÜRÜYEREK ÇIKTI )

Otomobili tanınmaz hale gelmişti

Kaza sonrası Grosjean'nin otomobili tanınmaz hale gelmişti. Aracından çıkmayı başaran Fransız sürücü, kazadan sadece elinde ve ayağında birinci derece yanıklarla kurtuldu. Alev topuna dönen araç söndürülürken, piste dağılan parçaların temizlenmesi için mücadeleye bir saat 20 dakika ara verildi.

Grosjean yerine, Haas test pilotu Pietro Fittipaldi yarışacak

Kaza sonrası elinde ve ayaklarında birinci derece yanık oluşan ve bu yüzden Sakhir Grand Prix'sinde yarışamıyacak olan Grosjean'nın yerine Brezilyalı test pilotu Pietro Fittipaldi katılacak.

İki kez Formula 1 dünya şampiyonu Emerson Fittipaldi'nin torunu olan Brezilyalı pilot Pietro Fittipaldi, bu hafta sonu yapılacak olan Sakhir Grand Prix'siyle kariyerindeki ilk F1 yarışına katılmış olacak.

Formula 1 2020 kalan yarışlar

6 Aralık Bahreyn Sakhir Grand Prix - Sakhir
13 Aralık Birleşik Arap Emirlikleri - Abu Dhabi

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 yarışları, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor...

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler