F1'de Mercedes pilotu Bottas'tan ayrılık açıklamasına flaş gönderme

Orhan Gülek
06.05.2021 - 17:54 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 19:20

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, İspanya Grand Prix'si öncesi düzenlenen basın toplantısında son dönemde takımdan gönderileceği yönünde çıkan haberlere cevap verdi.

F1'de Mercedes pilotu Bottas'tan ayrılık açıklamasına flaş gönderme

Orhan GÜLEK- AJANSSPOR

Formula 1'de yeni sezon İspanya Grand Prix'siyle devam ediyor. Yarış öncesi düzenlenen basın toplantısında Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas, sezon ortasında takımdan gönderileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz hafta Portekiz GP'de pole pozisyonunda başlayan ancak yarışı 3. sırada bitiren Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın takımda kredisinin tükendiği ve sezon ortasında yolların ayrılacağı iddia ediliyor.

"F1'de bu tarz şeyleri yapan tek bir takım var"

Konuyla ilgili İspanya Grand Prix basın toplantında konuşan Fin pilot Bottas "Bence sezon ortasında takımdan gönderilmeyeceğimden eminim. Takım olarak biz bunu yapmıyoruz. Bu sene için bir anlaşmam var ve F1'de bu tarz şeyleri yapan tek bir takım var. Biz bunu yapmıyoruz. Yani benim açımdan bir baskı yok çünkü takımda işlerin nasıl ilerlediğini biliyorum. Her zaman bu tür saçmalıklar söylenebilir. Bunlar sporun bir parçası" ifadelerini kullandı.

Nick Heidfeld, sezon ortasında gönderilmişti

Basın topkantısına Bottas'ın gönderme yaptığı takım ise yarış severler tarafından araştırılmaya başlandı. 

2011 yılında Renault'da Robert Kubica'nın yerini alan ve sezon ortasında takımdan gönderilen Alman pilot Heidfeld, o dönem gündem olmuştu.

Renault takımından gönderildiği sezon 1 kez podyuma çıkan Quick Nick lakaplı Heidfeld, toplamda 34 puan toplamıştı.

Red Bull'da Pierre Gasly'i göndermişti

Ayrıca  Red Bull'un Fransız pilotu Pierre Gasly'de sezona Red Bull Racing takımıyla başlamış  ancak yaz tatilinde Scuderia Toro Rosso'ya gönderilmişti.

Bottas'ın yerine en güçlü aday Russell

Geçtiğimiz günlerde Daily Mail'ın Mercedes'e yakın kaynaklarına dayandırdığı haberde, Valtteri Bottas'ın sezon sona ermeden Mercedes AMG takımıyla yolların ayrılacağı belirtildi. Ayrıca, Bottas'tan boşalacak koltuğun en güçlü adayının Williams takımının 23 yaşındaki pilotu George Russell olduğu iddia edildi.

Genç pilot Russell, geçtiğimiz yıl, Hamilton'ın kovid-19'a yakalanması sonrası Bahreyn GP'de Mercedes koltuğuna oturmuş ve başarılı bir performans sergilemişti.

Formula 1 kariyerinde 9 yarış galibiyeti bulunan 31 yaşındaki Fin pilot Bottas ise toplam 56 kez podyuma çıktı ve 16 yarışa da pole pozisyonunda başlama başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler