F1'de Mercedes, pilotuna inancını kaybetti!

Orhan Gülek
22.07.2021 - 18:41 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 20:21

Formula 1'de bu sezon istenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan Valtteri Bottas, kalan bölümde takım arkadaşı Lewis Hamilton'a yarış pozisyonu desteğinde bulunacak.

F1'de Mercedes, pilotuna inancını kaybetti!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Mercedes Formula 1 pilotu Valtteri Bottas, gündemden düşmüyor. Alman devindeki 5 yıllık kariyerine yalnızca 9 yarış galibiyeti sığdırabilen Fin pilot Bottas, yeni sezonda şampiyonluk şansını mucizelere bırakmış durumda.

Şu anda şampiyona lideri Max Verstappen'in 77 puan gerisinde bulunan Bottas için Mercedes patronu Toto Wolff açıklamalarda bulundu.

Mercedes patronu Toto Wolff, Bottas'ın sezonun kalan bölümünde takım arkadaşı Lewis Hamilton'a destekte bulunacağı yönüne çıkan haberleri doğruladı.

"Bir sürücünün bunu duyması ne kadar zor olursa olsun..."

Motorsport'dan edinilen bilgilere göre Wolff "Valtteri'nin şampiyonluğu kazanma şansı, şu anda yakın mücadelenin içerisinde olan Lewis'e kıyasla zaten çok düşük. Konuyu görüştük ve bir sürücünün bunu duyması ne kadar zor olursa olsun, bu sezon pilotlarımızın birbirlerinden puan almasını göze alamayız. Bu, sadece faktörlerden bir tanesi olsa da bu destekten ötürü memnunum. Bu tarz bir takım çalışmasını görmek hoşuma gidiyor." ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda takımdan ayrılacağı konuşuluyor

Mercedes AMG Petronas takımı, yeni sezonda alınan sonuçların ardından Valtteri Bottas'a olan inancını kaybetti ve sezon sonundan önce Fin pilotla yollarını ayırarak yerine İngiliz sürücü George Russell'ı getirmek istediği iddia ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler