F1'de şampiyonluk düğümü Türkiye'de çözülecek mi?

03.11.2020 - 13:18 | Son Güncellenme: 03.11.2020 - 13:19

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Türkiye'de yapılacak sezonun 14. yarışıyla sürecek. En yakın rakibi Valtteri Bottas'ın 85 puan önündeki genel klasman lideri Lewis Hamilton'ın 7. şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor.İşte detaylar...

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan devam ediyor.Kovid-19 Pandemi sebebiyle bir çok kez ertelenen ve bu sene toplam 17 yarışın yapılacağı Formula 1'de sona yaklaşıldı. Son olarak İtalya'nın İmola kentinde düzenlenen yarış sonrası, gözler Türkiye'de yapılacak Grand Prix'sine çevrildi. İtalya'da yapılan yarış sonrası 93.zaferine ulaşan Mercedes pilotu Hamilton, adım adım şampiyonluğa yaklaşıyor. Genel klasmanda en yakın rakibi Valtteri Bottas'ın 85 puan önünde lider durumdaki Hamilton, bu yarışı ilk sırada tamamlarsa Britanyalı sürücü kariyerinin 7. şampiyonluğuna ulaşacak.

Hamilton'ın Kariyeri

Hamilton 2007 yılında henüz bir çaylak olarak çıktığı pistte ne kadar büyük başarılara imza atacağını göstermiş, şampiyonluğu sadece 1 puan farkla Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'e kaptırmıştı.

Pes etmeyen Hamilton, bir sene sonra, daha 23 yaşındayken Mclaren-Mercedes ile dünya şampiyonu oldu. İngiliz pilot, o dönem için de "Tarihin en genç dünya şampiyonu" unvanını ele geçirdi.

Mercedes pilotu, bir dahaki şampiyonluğu içinse 2014'e kadar bekledi.

2015'i de zirvede kapatan Hamilton, 2016 şampiyonluğunu ise takım ve çocukluk arkadaşı Nico Rosberg'e kaptırdı.

Son dört yılı 1. olarak bitiren Lewis Hamilton, efsane pilot Michael Schumacher'in kırılamaz denilen rekorlarını Portekiz Grand Prix'de sonlandırdı. Son olarak Büyük Britanyalı pilot, Emilia-Romagna Grand Prix'sinde kazandığı zaferle 93. şampiyonluğuna ulaştı.

Pozitif bir Covid-19 testi İhtimali

Sonuç olarak, Türkiye Grand Prix'sinde şampiyonluğa ulaşması kesin gözle bakılırken, pozitif bir Covid-19 testi Hamilton'un sezonunu raydan çıkarabilecek neredeyse tek şey olabilir.

9 yıl aradan sonra geri dönen Formula 1, pandemi sebebiyle seyircisiz olarak düzenlenecek. İstanbul Park'da yapılacak olan Türkiye Grand Prix'si 13-15 Kasım tarihlerinde koşulacak.

Formula 1 hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix  S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler