
Orhan GÜLEK - AJANSSPOR
Formula 1'de Mercedes'in pilotlar klasmanı lideri Hamilton, sezonu kapatabilir. Sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'siyle kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan eden Hamilton, Sakhir GP öncesi Covid-19 testi yaptı. Yapılan test sonucu pozitif çıkan Hamilton, pazartesinden itibaren tedavi sürecine girdi. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen Büyük Britanyalı pilotun durumu hakkında Mercedes patronu Toto Wolff açıklama yaptı.
Wolff "Hamilton'ın geri dönmesi çok pozitif bir gelişme olur. Kendisini şu an pek iyi hissetmiyor" ifadelerini kullandı.
Mercedes, Hamilton'la yeni sözleşme yapacak mı?
Dünyanın en çok şampiyonluk unvanını elinde bulunduran Hamilton, henüz takımı Mercedes AMG ile yeni sözleşme imzalamadı. Takım patronu Toto Wolff ise Hamilton'la yeni bir sözleşme imzalamak için Formula 1 sezonun son yarışı sonrasına aksayabileceğini ifade etti.
Hamilton, köşeye mi sıkıştırılmak isteniyor?
Hamilton'ın Mercedes'le olan mevcut anlaşması sene sonunda bitecekken, hala yeni sözleşme yapılmaması Hamilton'ın köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Mercedes patronu Toto Wolff ise bu iddialar karşısında, yeni sözleşme görüşmelerinde köşeye sıkıştığı iddialarını yalanladı ve iki taraf arasında iyi bir denge olduğunu söyledi.
Wolff, "Bu konuda bir tarih vermek istemiyorum çünkü bunu verirsem, herkes bir şeyler soracak" açıklamasında bulundu.
2020 Formula 1 sezonu kalan yarışlar

Bugün Bahreyn Sakhir Grand Prix - Sakhir
13 Aralık Birleşik Arap Emirlikleri - Abu Dhabi
Hamilton'ın kazandığı Şampiyonluklar
Yıl Takım
2008 McLaren
2014 Mercedes
2015 Mercedes
2017 Mercedes
2018 Mercedes
2019 Mercedes
2020 Mercedes ( son iki yarış kala şampiyonluğu garantiledi )

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.