Hamilton, koronavirüsü ağır geçiriyor

05.12.2020 - 21:02 | Son Güncellenme: 06.12.2020 - 13:41

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun bitimine son iki yarış kala Hamilton şoku yaşanıyor. Türkiye Grand Prix'siyle 7. şampiyonluğunu elde eden Mercedes pilotu Lewis Hamilton, bugün yapılacak Sakhir Grand Prix'sine kovid rahatsızlığı sebebiyle katılamayacak. Rahatsızlığının devam etmesi sebebiyle tedavi süreci devam eden Hamilton'ın sezonu kapatabileceği iddia ediliyor. Hamilton'ın sağlık durumu nasıl? İşte tüm detaylar...

Hamilton, koronavirüsü ağır geçiriyor

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de Mercedes'in pilotlar klasmanı lideri Hamilton, sezonu kapatabilir. Sezonun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'siyle kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan eden Hamilton, Sakhir GP öncesi Covid-19 testi yaptı. Yapılan test sonucu pozitif çıkan Hamilton, pazartesinden itibaren tedavi sürecine girdi. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen Büyük Britanyalı pilotun durumu hakkında Mercedes patronu Toto Wolff açıklama yaptı.

Wolff  "Hamilton'ın geri dönmesi çok pozitif bir gelişme olur. Kendisini şu an pek iyi hissetmiyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Mercedes, Hamilton'la yeni sözleşme yapacak mı?

Dünyanın en çok şampiyonluk unvanını elinde bulunduran Hamilton, henüz takımı Mercedes AMG ile yeni sözleşme imzalamadı. Takım patronu Toto Wolff ise Hamilton'la yeni bir sözleşme imzalamak için Formula 1 sezonun son yarışı sonrasına aksayabileceğini ifade etti.

Hamilton, köşeye mi sıkıştırılmak isteniyor?

Hamilton'ın Mercedes'le olan mevcut anlaşması sene sonunda bitecekken, hala yeni sözleşme yapılmaması Hamilton'ın köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Mercedes patronu Toto Wolff ise bu iddialar karşısında, yeni sözleşme görüşmelerinde köşeye sıkıştığı iddialarını yalanladı ve iki taraf arasında iyi bir denge olduğunu söyledi.

Wolff, "Bu konuda bir tarih vermek istemiyorum çünkü bunu verirsem, herkes bir şeyler soracak" açıklamasında bulundu.

2020 Formula 1 sezonu kalan yarışlar

Bugün      Bahreyn Sakhir Grand Prix - Sakhir
13 Aralık  Birleşik Arap Emirlikleri - Abu Dhabi

Hamilton'ın kazandığı Şampiyonluklar

Yıl         Takım    

2008    McLaren 

2014    Mercedes

2015    Mercedes

2017    Mercedes

2018    Mercedes

2019    Mercedes

2020    Mercedes  ( son iki yarış kala şampiyonluğu garantiledi )

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler